• 6 Μαΐου 2024,

Διαμαρτύρονται οι Παλαίμαχοι του ΑΟΚ προς τη Δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα

 Διαμαρτύρονται οι Παλαίμαχοι του ΑΟΚ προς τη Δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα

Οι παλαίμαχοι του ΑΟΚ πέρασαν στην αντεπίθεση με αφορμή  υπόσχεση της Δημάρχου κ. Δήμητρας Τσανάκας που δεν έχει υλοποιηθεί.  Η υπόσχεση έχει να κάνει με την εκδήλωση που είχαν πραγματοποιήσει οι Παλαίμαχοι του ΑΟΚ στις 19 Ιανουαρίου στην Καβαλιώτισσα με αφορμή τη συμπλήρωση 54 χρόνων από την ίδρυση της ομάδας.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του προέδρου των Παλαιμάχων Κώστα Λιόλιου στην Αθλητική Πρωινή: «  Εμείς θέλαμε να κάνουμε μια μεγάλη γιορτή για την ομάδα μας.  Αυτή  η προσπάθεια ξεκίνησε πριν 3 χρόνια.   Μέσω του κ. Δράκου τον οποίο ευχαριστούμε  και του Δήμου  καλύφθηκαν τα έξοδα για τα λάβαρα και τις τιμητικές πλακέτες.

Εμεινε στο κενό το κόστος της δεξίωσης που θα κάναμε. Σύσσωμο το Δ. Σ των Παλαιμάχων επισκεφτήκαμε την κ. Τσανάκα και παρουσία του κ. Φιλόσογλου συζητήσαμε για το ποσό της δεξίωσης που ήταν 2.400 ευρώ.   Μας διαβεβαίωσε ότι  ο Δήμος θα κάλυπτε το ποσό αφού εμείς θα βρίσκαμε την επιχείρηση που θα πραγματοποιήσουμε την εκδήλωση.

Εμείς κλείσαμε την «Καβαλιώτισσα». Μας είπε η κ. Τσανάκα ότι τα χρήματα θα τα παίρναμε το Μάρτιο. Ο επιχειρηματίας δέχτηκε να πληρωθεί σε αυτόν το μήνα.  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και ήταν πολύ ωραία. Πέρασαν δυο μήνες και δικαιολογημένα ο  καταστηματάρχης άρχισε να παραπονιέται.

Πήγαμε το συμβούλιο στην κ. Τσανάκα η οποία μας είπε : « Δεν έχω λεφτά για σας».   Πήρανε χρήματα πολλοί σύλλογοι ενώ εμείς σαν Παλαίμαχοι του ΑΟΚ που δώσαμε πολλά σε αυτή την πόλη, τελικά δεν δικαιούμασταν τίποτα παρά την αρχική υπόσχεση.   Εχουμε εκτεθεί.  Περάσανε 6 μήνες .  Πρέπει να βρούμε λύση εδώ και τώρα.

Εμείς δε βγήκαμε προεκλογικά να το κάνουμε θέμα.  Δε θελήσαμε να το εκμεταλλευτούμε. Ο σύλλογος  των Παλαιμάχων του ΑΟΚ δεν έχει χρώμα.  Ο καθένας έχει και μια ιδεολογία.  Δε βγήκαμε προ των εκλογών γιατί θα λέγανε μερικοί ότι παίζουμε κάποιο παιχνίδι και θέλουμε να βοηθήσουμε κάποιον συγκεκριμένα.   Βγαίνουμε να διαμαρτυρηθούμε μετά τις εκλογές. Εμείς σαν Παλαίμαχοι διεκδικούμε αυτό το ποσό όχι για μας αλλά για να πληρώσουμε το κόστος τη εκδήλωσης όπως μας είχε υποσχεθεί η κ. Τσανάκα.   Περάσανε 6 μήνες.  Έχουμε εκτεθεί ανεπανόρθωτα.  Εγώ είμαι πρόεδρος των Παλαιμάχων και η επιχείρηση με τις σαλάτες  πλέον ανήκει  στα παιδιά μου. Δεν γίνεται να καλυφτεί το ποσό με δωρεάν σαλάτες.  Πάντως έστω και έτσι το δέχτηκα, μέχρι να βρούμε λύση».

Ο Σταμάτης Χρυσαφίδης συμπλήρωσε  λέγοντας τα εξής: « Αν γνωρίζαμε ότι δεν θα καλυφτεί το κόστος της εκδήλωσης θα λέγαμε στα μέλη μας να δώσουν όλοι από ένα μικρό ποσό, προκειμένου να πληρωθεί το μαγαζί.  Τώρα μας εκθέτει στον επαγγελματία. Δεν είναι μικρό το ποσό. Πρέπει να πληρωθεί ο επαγγελματίας. Η διαμαρτυρία μας είναι έντονη. Οι υποσχέσεις της Δημάρχου μείνανε στα λόγια και έχουμε εκτεθεί εμείς».

Παρόμοιες ήταν και οι δηλώσεις  του Νίκου Τοπούζη  , του Γιάννη Ζεϊτίδη και του Γιάννη Μιχαηλίδη  που παραβρέθηκαν στη συνέντευξη.

Σήμερα οι εκλογές στους Παλαιμάχους του ΑΟΚ

Σήμερα στις 20.00 θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές των Παλαιμάχων του ΑΟΚ στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και εμπόρων Ν. Καβάλας επί της οδού Ερμού 13. Εχει γίνει  γνωστό ότι οι υποψηφιότητες για το νέο Δ. Σ θα δηλώνονται πριν τη ν έναρξη της γενικής συνέλευσης.   Αρχικά στη γενική συνέλευση θα γίνει ο απολογισμός των πεπραγμένων από την απερχόμενη διοίκηση.

 

 

Διαβάστε επίσης