Ποια προβλήματα μπορεί να επηρεάσουν τη διάθεσή σας και πώς θα τα καταπολεμήσετε

 Ποια προβλήματα μπορεί να επηρεάσουν τη διάθεσή σας και πώς θα τα καταπολεμήσετε

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι κάποιοι άνθρωποι είναι περισσότερο νευρικοί από άλλους. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες. Εάν είστε από τους ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν συνήθως νεύρα, όμως τον τελευταίο καιρό αυτό έχει αλλάξει, είναι πιθανό κάποιο πρόβλημα υγείας να είναι η αιτία για αυτό. Θα δούμε λοιπόν πού μπορεί να οφείλεται η αλλαγή αυτή της διάθεσή σας, ώστε να γνωρίζετε πώς θα την αντιμετωπίσετε.

Αρχικά, ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο μπορεί να νεύρα σας να είναι πιο ευαίσθητα απ’ ό, τι είναι συνήθως, είναι η έλλειψη της βιταμίνης Β12. Η βιταμίνη αυτή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην καλή κατάσταση του νευρικού συστήματος και η έλλειψή της είναι ικανή να προκαλέσει σημαντικό πρόβλημα στον εγκέφαλο. Εάν τα επίπεδά της είναι χαμηλότερα απ’ ό, τι πρέπει, τότε υπάρχει περίπτωση να παρουσιάσετε δύσπνοια, πονοκέφαλους, κόπωση, κακή μνήμη ή και κατάθλιψη. Όλα τα παραπάνω οφείλονται στην παραγωγή των νευροδιαβιβαστών που ρυθμίζουν τη διάθεση, και η οποίαμπορεί να είναι χαμηλή εάν έχετε έλλειψη της βιταμίνης αυτής.

Η χαμηλή προσρόφηση φυλλικού οξέως από τον οργανισμό σαςείναι επίσης ικανή να σας προκαλέσει κόπωση, λαχάνιασμα, κακή διάθεση και γενικότερα εκνευρισμό και νευρικότητα. Αυτό ισχύει επειδή το φυλλικό οξύ περιλαμβάνεται στις βιταμίνες του συμπλέγματος Β , που συνδέονται με την καλή υγεία του νευρικού συστήματος. Προκειμένου να διαπιστώσετε εάν έχετε χαμηλά επίπεδα του οξέως αυτού στον οργανισμό σας, μπορείτε να κάνετε μία απλή αιματολογική εξέταση.

Κάτι που επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι εάν ο θυροειδής αδένας σας υπολειτουργεί, είναι πιθανό να νιώθετε κόπωση. Αυτό εκδηλώνεται στον οργανισμό σας με την αίσθηση της κούρασης, καθώς και της απουσίας διάθεσης. Αντίθετα, εάν ο θυροειδής σας υπερλειτουργεί, μπορεί να νιώθετε υπερδιέγερση. Για αυτό και εάν παρατηρήσετε μια τέτοια αλλαγή στη συμπεριφορά σας, καλό θα είναι να ελέγξετε το θυροειδή σας σε έναν ειδικό ιατρό. Ο αδένας αυτός είναι πολύ σημαντικός για την υγεία του οργανισμού σας και δε θα πρέπει να το αμελήσετε.

Η υπογλυκαιμία είναι άλλος ένας λόγος στον οποίο μπορεί να οφείλεται η αλλαγή στη διάθεσή σας και η ύπαρξη εκνευρισμού. Τα χαμηλά επίπεδα γλυκόζης λοιπόν στο αίμα, μπορεί να προκαλέσουν νεύρα, άγχος και γενικότερα μία επιθετική συμπεριφορά. Εάν έχετε διαβήτη τύπου 1 ή 2 και λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, ή έχετε προδιάθεση για την εμφάνιση διαβήτη, τότε υπάρχει περίπτωση να εμφανίσετε υπογλυκαιμία.

Η έλλειψη νερού στον οργανισμό είναι επίσης καθοριστικής σημασίας και υπάρχει περίπτωση να προκαλέσει αλλαγή στη συμπεριφορά σας, κακή διάθεση και εκνευρισμό. Εάν νιώθετε ότι έχετε συχνά αυτά τα συμπτώματα, καλό θα είναι να αυξήσετε την ποσότητα νερού που καταναλώνετε καθημερινά. Οι ψύκτες νερού πρόκειται να σας βοηθήσουν στην προσπάθειά σας αυτή, καθώς μέσω αυτών θα πίνετε καθαρό νερό χωρίς καμία βλαβερή ουσία.

Άρθρο από OASIS – Ψύκτες Νερού – Psyktes.gr

 

Διαβάστε επίσης