Διαμαρτύρονται οι σχολικοί τροχονόμοι επειδή πληρώθηκαν λιγότερα χρήματα

 Διαμαρτύρονται οι σχολικοί τροχονόμοι επειδή πληρώθηκαν λιγότερα χρήματα

Οι σχολικοί τροχονόμοι που απασχολούνται στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Καβάλας πληρώθηκαν πρόσφατα μειωμένο το μισθό τους για τον τρέχοντα μήνα.

Το γεγονός αφορά στη διακοπή λειτουργίας των σχολείων λόγω των μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού. Το ίδιο αρχικά είχε γίνει και την Άνοιξη. Τότε υπήρξε διαμαρτυρία και αίτημα τους προς τη διοίκηση, το οποίο ικανοποιήθηκε.

Κι έτσι ο Δήμος Καβάλας πλήρωσε κανονικά τους σχολικούς τροχονόμους ανεξάρτητα από τη διακοπή λειτουργίας των σχολείων. Το ίδιο ζητούν και σήμερα. Αυτό θα συμβεί εντός των ημερών και με ανακοίνωση του συλλόγου τους.

Ο μισθός κάθε σχολικού τροχονόμου είναι μετά βίας 180 ευρώ το μήνα. Η πρόσφατη πληρωμή τους λέγεται ότι έγινε στα 80 ευρώ επειδή εν τω μεταξύ τα σχολεία έπαψαν να λειτουργούν.

Ακόμη κι αν η απόφαση είναι σωστή, σύμφωνα με τα αυστηρά υπηρεσιακά και μισθολογικά κριτήρια, ο Δήμος Καβάλας οφείλει και μπορεί να δει το θέμα από την κοινωνική του διάσταση στηρίζοντας (όπως την Άνοιξη του 2020) τους σχολικούς τροχονόμους και τις οικογένειες τους.

Διαβάστε επίσης