• 19 Απριλίου 2024,

Διαθέσιμη και για τους Καβαλιώτες η πλατφόρμα Followgreen

 Διαθέσιμη και για τους Καβαλιώτες η πλατφόρμα Followgreen

Ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Μιχαηλίδης και εκπρόσωποι του «FollowGreen» παρουσίασαν χθες στους δημοσιογράφους αναλυτικά την καινούργια προσπάθεια που με ηλεκτρονικό τρόπο προσπαθεί να εκπαιδεύσει και να επιμορφώσει πάνω σε θέματα ανακύκλωσης.

Πρόκειται για μία πλατφόρμα επιβράβευσης της ανακύκλωσης, ευαισθητοποίησης των πολιτών σε αυτά τα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Ο κάθε χρήστης δημιουργεί το δικό του προφίλ, υποβάλλεται σε τεστ γνώσεων.

Κερδίζει πόντους, τους οποίους στη συνέχεια εκμεταλλεύεται με έκπτωση σε 40 περίπου τοπικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην προσπάθεια με 71 προσφορές τους! Αυτή είναι η πρώτη φάση μιας πρωτοβουλίας για την οποία συνεργάζεται ο Δήμος Καβάλας με τη γνωστή ΔΙΑΜΑΑΘ.

Σε δεύτερο χρόνο θα υπάρχουν και θα δίνονται κωδικοί για να μπορεί να παρακολουθεί το σύστημα τις επιδόσεις στην ανακύκλωση καθενός συνδεδεμένου με τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Ο δήμαρχος μίλησε μία ακόμη φορά χθες για τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων και την αύξηση της ανακύκλωσης σε τοπικό επίπεδο. Για την ιστοσελίδα είπε ότι στοχεύει στην εκπαίδευση και την ενημέρωση και ότι ενώνει περισσότερους ανθρώπους σε ένα κοινό στόχο. Πού είναι η ανακύκλωση. Μνημόνευσε δε μία ειδικότερη δράση που θα γίνει για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων.

Ο Γιώργος Μιχαηλίδης είπε ότι το «FollowGreen» είναι ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε μία εφαρμογή ενημέρωσης και επιβράβευσης για την ανακύκλωση.

 

 

 

Διαβάστε επίσης