• 24 Απριλίου 2024,

Το Mobile School στο Νομό Καβάλας

 Το Mobile School στο Νομό Καβάλας

Με την τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης κορωνοϊού πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο ξενοδοχείο Γαλαξίας εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος «mobile school». Μία πρωτοβουλία της Ένωσης Κυρίων Δράμας σε συνεργασία και με το ίδρυμα Μποδοσάκη.

Το «mobile school» ταξιδεύει στους Ρομά τόσο του Νομού Καβάλας όσο και του Νομού Ξάνθης.

Είναι ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε το προηγούμενο διάστημα από τη Δράμα. Το έργο διάρκειας τριών ετών πραγματοποιεί παρεμβάσεις σε καταυλισμούς Ρομά. Κατά τη διάρκεια του θα επιδιωχθεί η προσέγγιση 450 νέων ατόμων παιδιών- ενηλίκων, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διάφορες δράσεις.

Η καινοτομία του έργου έγκειται στο γεγονός πως εκτός από παρεμβάσεις πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές δράσεις και επιμορφώσεις που έχουν θέμα την σεξουαλική αγωγή, την προσωπική υγιεινή και τη διατροφή. Η Ένωση Κυρίων Δράμας ήταν χθες στην Καβάλα για να προβάλει αυτή τη δραστηριότητά της και εκτός από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης προσκάλεσε εκπροσώπους τοπικών φορέων.

Όλοι ξαφνιάστηκαν ευχάριστα με αυτά που άκουσαν και έμαθαν και δήλωσαν ανυπομονησία το πρόγραμμα να υλοποιηθεί στους Ρομά που βρίσκονται στην περιοχή του Δήμου Νέστου.

Διαβάστε επίσης