• 18 Απριλίου 2024,

Τον απέλυσαν μόλις έμαθαν ότι είναι συνδικαλιστής

 Τον απέλυσαν μόλις έμαθαν ότι είναι συνδικαλιστής

Συνέντευξη τύπου έδωσε χθες το πρωί σε ξενοδοχείο της πόλης το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων του Νομού Καβάλας.

Πρόβαλε τη διαμαρτυρία που διατυπώνει δημόσια το τελευταίο διάστημα επειδή ο πρόεδρος του προσελήφθη αρχικά σε τοπική επιχείρηση, η οποία τον απέλυσε μόλις έμαθε την συνδικαλιστική του ιδιότητα. Στους δημοσιογράφους μίλησαν η ταμίας του διοικητικού Συμβουλίου Ρούλα Χατζητοπαλούδη και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου (ο οποίος απελύθη από την εργασία του) Γιάννης Γιαγκιδης.

Σήμερα το πρωί που συζητείται η εργοδοτική διαφορά στο συμβούλιο επιθεώρησης εργασίας Καβάλας (ΣΕΠΕ) μέλη του ΠΑΜΕ και του σωματείου εμποροϋπαλλήλων θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την υπηρεσία.

Η Ρούλα Χατζητοπαλούδη είπε ότι η συγκεκριμένη απόλυση δεν είναι μεμονωμένο γεγονός. Θύμισε την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθείται συχνά και παντού για να υπάρχει όπως είπε σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.

Μετά από το γεγονός της απόλυσης του Γιάννη Γιαγκίδη αυτό προβλήθηκε πανελλαδικά και όπως είπε η κ. Χατζητοπαλούδη υπάρχουν πολλές αποφάσεις συμπαράστασης από σωματεία σε όλη την Ελλάδα. «Σημασία έχει το τι σηματοδοτεί η απόλυση ενός προέδρου, ενός προέδρου σωματείου που διεκδικεί» είπε η κ. Χατζητοπαλούδη και  συμπλήρωσε ότι θα γίνουν στο προσεχές διάστημα και άλλες ενέργειες προκειμένου το ίδιο γεγονός να προβληθεί. Ο Γιάννης Γιαγκιδης διηγήθηκε σύντομα την περιπέτεια του εξηγώντας ότι ενώ αρχικά προσελήφθη και εργάστηκε λίγες μέρες στην ιδιωτική επιχείρηση απελύθη όταν ο υπεύθυνος της πληροφορήθηκε την συνδικαλιστική του ιδιότητα.

Δεν μου είπε το λόγο για τον οποίον με απολύει, κατέληξε ο Γιάννης Γιαγκίδης. Όλα αυτά έγιναν τέλος Σεπτέμβρη αρχές Οκτώβρη, με ημερομηνία απόλυσής όπως είπε στις 14 Οκτωβρίου.

 

 

Διαβάστε επίσης