• 13 Μαΐου 2024,

Διεκδικεί και το παλιό δικαστήριο το πρώην ΤΕΙ

 Διεκδικεί και το παλιό δικαστήριο το πρώην ΤΕΙ

Με την ευκαιρία της συνέντευξης τύπου χθες στο ΔΙΠΑΕ Καβάλας,  εκεί όπου παρουσιάστηκαν λεπτομέρειες του Διεθνούς Συνεδρίου που αρχίζει αύριο, θίχθηκαν μία ακόμη φορά οι διεκδικήσεις του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος. Ο Δημήτρης Μπαντέκας επανέλαβε ότι το ΔΙΠΑΕ ζητά να του παραχωρηθεί το ΤΕΑΥΚ προκειμένου στο κτίριο να δημιουργηθούν οι εστίες φοιτητών που χρειάζονται. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει το αίτημα του ΔΙΠΑΕ να του παραχωρηθεί από το Υπερταμείο το παλιό δικαστήρι.

Το το οποίο είναι γνωστό ότι διεκδικεί και ο Δήμος Καβάλας. Σύμφωνα με τα όσα είπαν στους δημοσιογράφους ο Δημήτρης Μπαντέκας και ο Νάσος Μητρόπουλος, έχει υποβληθεί αίτημα και μελέτη στο Υπερταμείο όπου ανήκει το ακίνητο. Από αυτό ζητείται το παλιό δικαστήριο. Η πρόταση αφορά τα εξής (όπως τα περιέγραψε ο Δημήτρης Μπαντέκας): «Θέλουμε να δημιουργήσουμε χώρους όσμωσης με την τοπική κοινωνία. Εφόσον μας παραχωρηθεί το παλιό δικαστήριο, τμήμα του θα το διαθέσουμε για τα αρχεία του δικηγορικού συλλόγου. Στους χώρους θα μπορούν να γίνονται και εκδηλώσεις. Θέλουμε το πανεπιστήμιο της Καβάλας να κατέβει στην πόλη και να συνδεθεί με την δραστηριότητα στο κέντρο της Καβάλας».

Το ίδιο θέμα συζητήθηκε με τη μορφή ερώτησης το βράδυ της Δευτέρας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η απάντηση που έδωσε ο δήμαρχος ο Θόδωρος Μουριάδης απορρίπτει την πρόταση του πρώην ΤΕΙ καθώς όπως φαίνεται στο δήμο Καβάλας εκτιμούν ότι το παλιό δικαστήριο είναι ένας χώρος που πρέπει να παραχωρηθεί σε αυτόν.

Διαβάστε επίσης