• 26 Απριλίου 2024,

Δικαίωση Χατζηεμμανουήλ και στην επιτροπή του άρθρου 152

 Δικαίωση Χατζηεμμανουήλ και στην επιτροπή του άρθρου 152

Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου η επιτροπή του άρθρου 152 γνωστοποίησε την απόφασή της επί προσφυγής της εταιρείας μαρμάρων Χαριτόπουλου που εδρεύει και δραστηριοποιείται στη Θάσο. Η επιτροπή του άρθρου 152 κρίνει αποφάσεις του συντονιστή της διευρυμένης αυτοδιοίκησης Μακεδονίας – Θράκης. Με την απόφαση της συγκεκριμένης επιτροπής δικαιώνεται πλήρως η στάσης της πλειοψηφίας και της διοικήσεως του δήμου Θάσου για το περιβόητο λατομείο στη θέση Σαλιάρα.

Το θέμα στάθηκε αφορμή για την αποπομπή από τη θέση του, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θάσου Δημήτρης Πιπίνης ο οποίος και τελικά αντικαταστάθηκε. Πρόκειται για δύο αποφάσεις, η πρώτη του δημοτικού συμβουλίου Θάσου και η δεύτερη της επιτροπής ποιότητας ζωής του ίδιου δήμου. Αμφότερες οι δύο αποφάσεις έδιναν το δικαίωμα στην εταιρεία Χαριτόπουλου να εκμεταλλευθεί λατομείο στη θέση Σαλιάρα. Κατά των δύο αποφάσεων κατέφυγε στην αποκεντρωμένη η εταιρεία Μοσχούς.

Τελικά η αποκεντρωμένη διοίκηση ακύρωσε και την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και την απόφαση της επιτροπής ποιότητας ζωής. Στη συνέχεια, η εταιρεία Χαριτόπουλου προσέφυγε στην επιτροπή του άρθρου 152. Την Τρίτη η επιτροπή γνωστοποίησε την απόφασή της. Απέρριψε την προσφυγή της εταιρείας Χαριτόπουλου άρα παραμένουν ισχυρές οι αποφάσεις του συντονιστή της αποκεντρωμένης με τις οποίες ακυρώνονται οι προαναφερθείσες αποφάσεις των δύο δημοτικών οργάνων.

Με λίγα λόγια, η άποψη που διατύπωσε η άποψη του δήμου Θάσου δικαιώθηκε ενώ περαιτέρω εξέταση της υπόθεσης μπορεί να γίνει μόνο στη δικαιοσύνη εφόσον το επιθυμεί η εταιρεία Χαριτόπουλου.

Διαβάστε επίσης