Η επιτυχία της Αλφαβητοπαρέλασης βάζει σε σκέψεις τους διοργανωτές

 Η επιτυχία της Αλφαβητοπαρέλασης βάζει σε σκέψεις τους διοργανωτές

Φανερά ικανοποιημένοι είναι όλοι οι διοργανωτές της φετινής 13ης Αλφαβητοπαρέλασης. Μέσα από διάφορες συγκυρίες και συμπτώσεις η διοργάνωση σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία έστω κι αν οι διοργανωτές την ανέμεναν, ή περίμεναν κάτι ακόμη μεγαλύτερο από το γεγονός που έλαβε χώρα στην οδό Ομονοίας και στην κεντρική πλατεία της πόλης, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Μιλήσαμε χθες με το Ζωή Ζαχαριάδου, ένα από τα πρόσωπα που εθελοντικά προσφέρουν για τη διοργάνωση της Αλφαβητοπαρέλασης κάθε χρόνο. Εργάζεται άνευ χρημάτων σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, πολύ περισσότερο όταν πλησιάζει η ημερομηνία της διεξαγωγής. Όπως παραδέχθηκε, βρίσκονταν σε φάση ανάπαυσης και ξεκούρασης, αν και σύντομα προγραμματίζεται συνάντηση των διοργανωτών για τον απαραίτητο απολογισμό.

Η Αλφαβητοπαρέλαση του 2019 θα έχει θέμα «Γεύσεις και αρώματα». Αυτό ήδη έχει αποφασιστεί και όπως μας αποκάλυψε η κ. Ζαχαριάδου, οι συμμετέχοντες έχουν κιόλας ενθουσιαστεί. Η επόμενη διοργάνωση θα έχει σχέση με τη μαγειρική. Μιλώντας στην ΠΡΩΙΝΗ, μεταξύ των άλλων η κ. Ζαχαριάδου σημείωσε: «Πρέπει να συγχαρούμε όλους όσους συμμετείχαν στη διοργάνωση και στην παρέλαση. Ειδικότερα, πρέπει να ευχαριστήσουμε την αστυνομία και την τροχαία, καθώς και το δήμο Καβάλας που φέτος μας βοήθησε περισσότερο συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Η φετινή Αλφαβητοπαρέλαση θα μείνει στην ιστορία διότι ήταν ιδιαιτέρως χαρούμενη. Θα συναντηθούμε, θα κάνουμε τον απολογισμό μας και φυσικά θα συνεχίσουμε. Πολλά και διάφορα σκεφτόμαστε.

Επιθυμούμε να έχουμε πάντα μια εναλλακτική ημερομηνία διεξαγωγής του γεγονότος σε περίπτωση κακοκαιρίας. Για τεχνικούς λόγους είναι δύσκολο η παρέλαση να διοργανώνεται κάθε χρόνο ημέρα Σάββατο».

Σε ερώτηση σχετικά με τη διεύρυνση της παρελάσεως μέσω συμμετοχής μαθητών γυμνασίων και λυκείων, η κ. Ζαχαριάδου θύμισε ότι απαιτείται έγκριση από τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπου ήδη έγινε μια κρούση και υπάρχει περίοδος αναμονής. Σημείωσε ωστόσο ότι δεν είναι λίγοι οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων που μετέχουν στην Αλφαβητοπαρέλαση, συγκεκριμένα στα γκρουπ των δημοτικών σχολείων όπου είχαν φοιτήσει όταν ήταν μικρότεροι. Πλησιάσαμε όλους τους συλλόγους πολλές φορές, τόνισε η κ. Ζαχαριάδου, συμπληρώνοντας ότι οι διοργανωτές είναι ανοικτοί σε όσους θέλουν να συμμετέχουν.

Διαβάστε επίσης