Δηλώσεις Γιάννη Ιακωβίδη για τα δημοτικά έργα: ΜΟΜΑ, πλατεία Καπνεργάτη, κολυμβητήριο, οικόπεδο Κρέη

 Δηλώσεις Γιάννη Ιακωβίδη για τα δημοτικά έργα: ΜΟΜΑ, πλατεία Καπνεργάτη, κολυμβητήριο, οικόπεδο Κρέη

Την Παρασκευή το πρωί ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων του Δήμου Καβάλας κ. Γιάννης Ιακωβίδης μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής για δημοτικά έργα που εκτελούνται ή θα εκτελεστούν το επόμενο διάστημα.

Η συζήτηση άρχισε από το έργο στο δρόμο της ΜΟΜΑ. Συνεχίστηκε για το επικείμενο έργο της πλατείας Καπνεργάτη, για το έργο στη στέγη του Κολυμβητηρίου. Τέλειωσε στο έργο του οικοπέδου Κρέη.

Η συνέντευξη

Ερ: Για το δρόμο της ΜΟΜΑ ανακοινώσατε πρόσφατα ότι θα δοθεί σε κυκλοφορία σε 15 ημέρες. Το 15νθήμερο πότε τελειώνει; Μήπως γίνει 10ημερο;

Απ: Αυτή τη στιγμή εκτελούνται οι εργασίες, έχουμε κάποιες μικρές τροποποιήσεις στο πρόγραμμα γιατί προκύπτουν κάποιες δυσκολίες κατά τους εκβραχισμούς. Δεν μπορούμε να τις προβλέψουμε. Βασικά θέλουμε να ολοκληρώσουμε το φρύδι του ερείσματος να είναι ολοκληρωμένο και να μην είναι πηγή προβλημάτων. Ύστερα απομένει η μεταφορά των μπάζων. Στη μεταφορά ήδη ξεκίνησε κάποιο τμήμα της, θα ολοκληρωθεί σύντομα. Τώρα το πόσες ακριβώς ημέρες ας μην δεσμευτούμε. Πάντως θα είναι πάρα πολύ σύντομα.

Ερ: Μας λέτε ότι θα ανοίξει ο δρόμος της ΜΟΜΑ;

Απ: Ακριβώς αυτό. Θα ανοίξει ο δρόμος, απομακρύνουμε τα υλικά των εκσκαφών και θα ετοιμάσουμε και ένα έρεισμα χαμηλά ώστε τυχόν κίνδυνος καταπτώσεων να μην είναι άμεσος κίνδυνός για τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Ερ: Πότε θα αρχίσει το έργο στην πλατεία Καπνεργάτη και στους δρόμους της ίδιας περιοχής και από ποιο σημείο θα ξεκινήσετε;

Απ: Αυτή τη στιγμή έχουμε προσκαλέσει τους εργολάβους που είχαν συμμετάσχει στη δημοπράτηση του έργου πριν τέσσερα  χρόνια, να ανανεώσουν την προσφορά τους. Είμαστε σε αυτή τη διαδικασία. Εφόσον από αυτούς κάποιοι ανανεώσουν την προσφορά τους θα έχουμε τον ανάδοχο. Θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της επιλογής φαντάζομαι στο επόμενο δίμηνο.

Ερ: Μήπως όμως κάποιος που ήταν ανάδοχος πριν 4 χρόνια, σας πει τώρα ότι έχει περάσει ο καιρός και δεν έρχομαι τώρα να κάνω το έργο;

Απ: Ασφαλώς μπορεί να συμβεί. Έχουμε αυτή τη στιγμή υποψήφιους αναδόχους που πιθανόν να μην αποδεχτούν την προσφορά που είχαν πριν 4 χρόνια. Είναι σαν να πάγωσε η διαδικασία που άρχισε πριν 4 χρόνια και συνεχίζετε από εκεί που άρχισε.

Ερ: Θυμάστε πως θα γίνει αυτό το έργο; Πρώτα θα κλείσετε την όδό Αβέρωφ ή πρώτα θα δουλέψετε στην Κασσάνδρου;

Απ: Χωρίς πολλές λεπτομέρειες που διαθέτω, θα σας πω το εξής: Θα γίνει τμηματική επέμβαση ώστε να εξασφαλιστεί η λειτουργία των καταστημάτων και των δρόμων της περιοχής. Να μην αρθεί στο σύνολο του εργοταξιακού χώρου. Ο εργοταξιακός χώρος είναι πολύ μεγάλος. Τμηματικά λοιπόν θα γίνουν οι επεμβάσεις για να κρατήσουμε λίγο χρονικό διάστημα και να μην δημιουργήσουμε πρόβλημα στην περιοχή. Αυτό έχει προβλεφτεί.

Ερ: Επειδή θα δημοπρατηθεί το έργο της στέγης του κολυμβητηρίου, όταν θα εγκατασταθεί ο εργολάβος να διορθώσει αυτή την από δεκαετίας βλάβη, θα λειτουργεί το κλειστό κολυμβητήριο;

Απ: Στο βαθμό που θα εμποδίζουν οι επεμβάσεις την ασφαλή λειτουργία του , σίγουρα κάποιες μέρες και κάποιες ώρες δε θα λειτουργεί το κολυμβητήριο. Μένει αυτό να το δούμε. Πρέπει να δούμε με την εγκατάσταση του εργολάβου ποιες θέσεις θα μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε. Πιθανώς και να μην εμποδίζεται. Θα λειτουργεί πάντως τμήμα που δεν θα εμποδίζεται από τις εργασίες. Περιορίζουμε στο ελάχιστο τις λειτουργικές δυσκολίες που θα έχουμε. Είναι απαραίτητο και αυτό με την πρώτη ευκαιρία να ξεκινήσει αυτό το έργο για να απαλλαγούμε από αυτό το μεγάλο πρόβλημα.

Ερ: Τελειώνει το έργο στο οικόπεδο Κρέη. Βγάλατε και μια ανακοίνωση.

Απ: Τα βασικά κατασκευαστικά στοιχεία έχουν ολοκληρωθεί. Απομένουν αρκετές λεπτομέρειες για να πούμε ότι παραδίδουμε ένα ολοκληρωμένο έργο. Έχουν λυθεί και όλα τα προβλήματα και όλες οι επεμβάσεις που στην πορεία του έργου χρειάστηκε να τροποποιηθούν λίγο. Στην πορεία του έργου πάντα προκύπτουν προβλήματα σε συναλλαγές και προσαρμογές.

Ερ: Είναι ένα έργο αυτό στο οικόπεδο Κρέη που θα το δούμε λειτουργικό το καλοκαίρι του 2022. Τι θα δούμε εκεί;

Απ: Εκεί σκεφτείτε τώρα ότι το Cosmopolis θα μπορούσε εκεί να φιλοξενήσει πολλές εκδηλώσεις. Είναι ένας χώρος που μπορεί να φιλοξενεί εκδηλώσεις μέσα στην καρδιά της πόλης. Έχει τις προϋποθέσεις να προσελκύσει και να φιλοξενήσει και εκδηλώσεις και μουσικές και θεατρικές.

Ερ: Την ευθύνη για τη λειτουργία θα την έχει ο Δήμος ή η Αρχαιολογία; Ποιος θα λειτουργεί το χώρο του Κρέη;

Απ: Η Αρχαιολογία πάντα θα έχει τον έλεγχο της ποιότητας της χρήσης του χώρου και ο Δήμος θα έχει τη δυνατότητα να προγραμματίσει τις εκδηλώσεις που μπορούν να γίνονται εκεί. Υπάρχει και μια τρίτη σκέψη ακόμη που στο βάθος θα μπορούσαμε να σκεφτούμε κάποια στιγμή. Να ανατεθεί σε κάποιον επιχειρηματία ενδεχομένως μια τέτοια οργάνωση. Είναι ο χώρος αρκετά συμμαζεμένος που μπορεί να διαμορφώσει προϋποθέσεις να αξιοποιηθεί πιο συστηματικά, πιο πυκνά.

Διαβάστε επίσης