• 18 Μαΐου 2024,

Δηλώσεις Κώστα Φραγκογιάννη για την επένδυση των Αμερικανών στον Αμυγδαλεώνα (video)

 Δηλώσεις Κώστα Φραγκογιάννη για την επένδυση των Αμερικανών στον Αμυγδαλεώνα (video)

Για τις μεγάλες επενδύσεις, καθοριστικής σημασίας, που «έρχονται» στην Ελλάδα τα επόμενα χρονιά, μιλά στο Vradini.gr και στον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, διευθυντή του Vradini.gr, ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης από το Φόρουμ των Δελφών.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, οι επενδύσεις αυτές αφορούν εκτός από τους παραδοσιακούς τομείς, ναυτιλία και τουρισμό, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, έργα υποδομής, αλλά και μεγάλα, τεχνολογικά και καινοτομικά έργα, που έχουν σχέση με τη φαρμακοβιομηχανία και με data centers.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Φραγκογιάννης αναφέρθηκε στη σημαντική επένδυση της αμερικανικής Erickson για τη συναρμολόγηση πυροσβεστικών ελικοπτέρων, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα, στην Καβάλα.

Ο χώρος αυτός έχει προταθεί ως κατάλληλος για την ανάπτυξη του κέντρου συναρμολόγησης, συντήρησης και επισκευής πυροσβεστικών ελικοπτέρων, το οποίο επιθυμεί να αναπτύξει η Erickson, για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής τής Νοτιοανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων.

Σημειώνεται ότι η Erickson είναι αεροδιαστημική βιομηχανία και πάροχος αεροπορικών υπηρεσιών, με έδρα το Πόρτλαντ, Όρεγκον, στις ΗΠΑ. Ιδρύθηκε το 1971 και έκτοτε έχει καταστεί εξέχουσα και καινοτόμος εταιρεία παγκοσμίως στον τομέα της εναέριας πυρόσβεσης.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Φραγκογιάννη στο Vradini.gr:

Διαβάστε επίσης