Δηλώσεις Μουριάδη για πολλά θέματα της επικαιρότητας: Ο ΟΑΕΔ θα λειτουργήσει τον παιδικό σταθμό Περιγιαλίου

 Δηλώσεις Μουριάδη για πολλά θέματα της επικαιρότητας: Ο ΟΑΕΔ θα λειτουργήσει τον παιδικό σταθμό Περιγιαλίου

Την Παρασκευή το πρωί ο Δήμαρχος έδωσε συνέντευξη στο ράδιο Πρωινή. Μίλησε για όλα τα θέματα της επικαιρότητας. Από τις δηλώσεις του δεν υπήρξε σημαντική είδηση. Προκύπτει ότι ο ΟΑΕΔ θα λειτουργήσει μόνος του (ή τουλάχιστον αυτό επιδιώκει) τον παιδικό σταθμό στο Περιγιάλι. Αυτό σημαίνει ότι για τα 50 παιδιά που ο σταθμός μπορεί να φιλοξενήσει θα υπάρξει «ανταγωνισμός» με τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου. Δεν αποκλείεται μείωση το αριθμού των παιδιών στον παιδικό σταθμό των Σφαγείων αφού γονείς του Περιγιαλίου ίσως προτιμήσουν τον παιδικό σταθμό του ΟΑΕΔ.

Η συνέντευξη Μουριάδη

Ερ: Είναι κάτι σημαντικό η επίσκεψη των μηχανικών της ΕΤΑΔ  που έρχονται από την Αθήνα για την  Καλαμίτσα;

Απ: Είναι μια επίσκεψη όχι ρουτίνας αλλά όπως ξέρετε είχαμε βάλει στην ΕΤΑΔ το πρόστιμο για  αυθαίρετες κατασκευές που υπήρχαν στα οικήματα, στα μαγαζιά. Έρχονται για τη νομιμοποίηση αυτών των αυθαιρεσιών. Έρχονται να κάνουν αυτοψία ούτως ώστε να τα νομιμοποιήσουνε και να μην έχουνε πρόβλημα.

Ερ: Υπάρχει αντίδραση της ΕΤΑΔ  σε αυτό που ζητήσατε από αυτή, να βάλει  ναυαγοσώστες στην Καλαμίτσα;

Απ: Υποτίθεται ότι ξαναπήρα τηλέφωνο κάτω, μου είπανε ότι το βλέπουνε αλλά φαίνεται ότι θα φύγει όλη η τουριστική περίοδος, όλο το καλοκαίρι. Αυτό που προσπαθούμε είναι να κλείσουμε ένα ραντεβού με τη καινούρια διοίκηση.

Ερ: Πότε θα πληρώσει ο Δήμος τους σχολικούς τροχονόμους όπως υποσχέθηκε ότι θα τους πληρώσει τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο;

Απ: Θα πληρωθούνε σύντομα. Έχει βγει  και πράξη νομοθετικού περιεχομένου οπότε θα πληρωθούνε σύντομα. Τώρα πλέον είναι και νόμιμη η πληρωμή τους.

Ερ: Τι γίνεται  με το «Βοήθεια στο Σπίτι», δώσατε εντολή και υπάρχει και απόφαση  ότι η έφεση δεν θα υποστηριχτεί.

Απ: Κάναμε αυτό που λέγαμε και μέχρι τώρα, άσχετα αν κάποιοι το είχανε κάνει σημαία. Ότι από τη στιγμή που θα κάνουνε τα χαρτιά τους για να προσληφθούν στο καινούριο «Βοήθεια στο Σπίτι» εμείς θα αποσύρουμε την έφεση.  Αυτό κάναμε. Από εκεί και πέρα πολύς λόγος για το τίποτα.

Ερ: Σας έχει ενοχλήσει ο ΟΑΕΔ για το παιδικό σταθμό στο Περιγιάλι;

Απ: Όχι, δεν με  έχει ενοχλήσει. Μέσα στα άτομα της κοινωφελούς εργασίας έχουν βάλει και επιπλέον άτομα για να μπορέσει να λειτουργήσει ο παιδικός σταθμός τον Σεπτέμβριο, πέρα από κάποιους μόνιμους που θα έχει. Ο ΟΑΕΔ δεν έχει κοινωφελή. Θα τους πάρει ο Δήμος με επ` ωφελεία  του ΟΑΕΔ.

Ερ:  Ο παιδικός σταθμός που θα εγκαινιαστεί τον Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει άμεσα με προσωπικό του Δήμου;

Απ: Καλύτερα θα λέγαμε με προσωπικό της κοινωφελούς εργασίας. Υπολογίζουμε ότι θα πάνε, θα φιλοξενούνται, γύρω στα 50 παιδιά. Δεν θα εμπλακεί η Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη. Θα τον διαχειρίζεται  ο ΟΑΕΔ. Το προσωπικό θα είναι κοινωφελής εργασία του Δήμου.

Ερ: Όταν τελειώσει το προσωπικό κοινωφελούς εργασίας του Δήμου που είναι 8 μήνες, τι θα γίνει;

Απ: Θα γίνουν και κάποιες άλλες ενέργειες ούτως ώστε να μπορεί να προσληφθεί προσωπικό, υποθέτω.  Θα υπάρχει μια συνεργασία Δήμου και  ΟΑΕΔ. Και εμείς όπου μπορούμε να τους εξυπηρετούμε, θα τους εξυπηρετούμε, είτε  παίρνοντας προσωπικό επ` ωφελεία του ΟΑΕΔ, είτε δίνοντας  του και τεχνογνωσία. Οι παιδικοί σταθμοί λειτουργούν πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια.

Ερ: Πάμε και στο άλλο θέμα, με την  επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη και όχι για την Ανατολική Μακεδονία. Φαντάζομαι ότι αυτό ο που έκανε χθες(προχθές) ο Φίλλιπος Αναστασιάδης που μίλησε με την Ντόρα Μπακογιάννη, το έκανε για λογαριασμό όλων των Δημάρχων του νομού Καβάλας.

Απ: Φυσικά. Έχουμε συνεννοηθεί οι Δήμαρχοι της Καβάλας και της Δράμας, όπου καταρχήν συντάξαμε μια επιστολή. Η επιστολή αυτή έχει σταλεί στον Πρωθυπουργό, στον Πρόεδρο της Βουλής και στην Πρόεδρο της επιτροπής την κ. Μπακογιάννη. Με κοινοποίηση και στους βουλευτές όπου ακριβώς εκεί τονίζουμε ότι καλώς έγινε η επιτροπή αλλά κακώς όμως δεν συμπεριλαμβάνεται μέσα στα θέματα αυτής της επιτροπής η Ανατολική Μακεδονία, δηλαδή η Καβάλα και η Δράμα. Ερχόμαστε και σπάζουμε τη λεγόμενη περιφερειακή συνείδηση, διότι ξεχωρίζουμε τη Θράκη με την Καβάλα και τη Δράμα. Ενώ η ανάπτυξη πρέπει να είναι ισόρροπη αλλιώς δεν έχει νόημα και δεν νομίζω ότι θα έχει και αποτελέσματα. Μίλησα  με τον κ. Λαζαρίδη, μίλησα με τον κ. Καιρίδη ο οποίος είναι και Καβαλιώτης, οπότε βλέπει και αυτός τα θέματα της Καβάλας.  Ο κ. Καιρίδης ήταν κάθετος ότι θα συζητιούνται και θέματα της Καβάλας και της Δράμας, όσον αφορά τα οικονομικά. Αυτό επιβεβαιώθηκε και με τα λεγόμενα της κ. Μπακογιάννη στον κ. Αναστασιάδη. Εμείς όμως συνεχίζουμε την προσπάθεια μας μέχρι να είναι και  επίσημα  πλέον  ότι τα θέματα αυτά θα αφορούνε την Καβάλα και τη Δράμα. Θέλω να πω ότι υπάρχουν δυο ειδών θέματα, το ένα είναι σίγουρα τα εθνικά θέματα και το άλλο αφορά την οικονομική ανάπτυξη. Στα θέματα της οικονομικής ανάπτυξης νομίζω ότι η αντιμετώπιση πρέπει να είναι ενιαία.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης