• 15 Μαΐου 2024,

Δηλώσεις- σχόλια από Βαγγέλη Παππά, Ηλία Καλανταρίδη και Κώστα Κουνάκο

 Δηλώσεις- σχόλια από Βαγγέλη Παππά, Ηλία Καλανταρίδη και Κώστα Κουνάκο

Σε συνέχεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου προχθές, μίλησαν το πρωί της Τρίτης στο ραδιόφωνο της Πρωινής ο Ηλίας Καλανταριδης, ο Βαγγέλης Παππάς και ο Κώστας Κουνάκος.

Συζήτησαν το κλίμα στο οποίο έγινε η συνεδρίαση την προηγούμενη μέρα και φυσικά το θέμα της συμφωνίας μέσω της δημοτικής επιχείρησης με τον αγωγό ΤΑΠ.

Ο Ηλίας Καλανταριδης που μίλησε πρώτος είπε μεταξύ άλλων: «Είναι πολλοί οι δημοτικοί σύμβουλοι που δημιουργούν μία κατάσταση στο δημοτικό συμβούλιο που δεν ταιριάζει σε αυτό. Ευθύνεται πολύ και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας όλα αυτά ξεκίνησαν όταν ο Τάκης Αγγελίδης κατηγόρησε την Αναστασία Ιωσηφίδου και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεν της έδωσε το λόγο να απαντήσει. Από εκεί και μετά χάθηκε ο έλεγχος.

Για το θέμα της συμφωνίας με τον ΤΑΠ υπάρχει προηγούμενη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που θέτει όρους για αυτήν. Η διοίκηση του Δήμου άλλαξε το περιεχόμενο της συμφωνίας δια της πλαγίας οδού και την απόφαση του διοικητικού Συμβουλίου της «Δημωφέλειας».

Η δημοτική επιχείρηση είναι ανεξάρτητη αλλά μία νέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μπορεί να στείλει ένα σχετικό μήνυμα προς τους εκπροσώπους του αγωγού.

Ο Βαγγέλης Παππάς είπε: «Αυτό που ζητούμε είναι η διοίκηση του Δήμου να ανέβει ένα τουλάχιστον επίπεδο στη διαπραγμάτευση που κάνει και η συμφωνία να βελτιωθεί. Πέρασαν τρία χρόνια και δεν έγινε το παραμικρό για το έργο που υποσχέθηκε ο ΤΑΡ, της ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων.

Έργο που υποσχέθηκαν οι εκπρόσωποι του αγωγού. Τώρα είναι μία ευκαιρία το έργο του δρόμου προς το βαλβιδοστάσιο ώστε να επανέλθουμε στην υπόσχεση του αγωγού TAP για το έργο ύδρευσης.

Μπορεί δηλαδή ο Δήμος Καβάλας να ισχυριστεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν εγκρίνει τη συμφωνία της δημοτικής επιχείρησης και αυτή να διευκρινιστεί και να βελτιωθεί. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα ξεφύγαμε χωρίς να υπάρχει λόγος».

Τέλος Ο Κώστας Κουνάκος είπε για το θέμα της συμφωνίας με τον αγωγό ΤΑΠ ότι ο Δήμαρχος Καβάλας έπρεπε νωρίτερα να το συζητήσει με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Έπρεπε- τόνισε- να πάρει είπε μία σχετική πρωτοβουλία. Εννοώντας ότι μέσω αυτής θα έπρεπε να φτάσει σε μία συνεννόηση με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Διαβάστε επίσης