• 20 Απριλίου 2024,

Δηλώσεις συνδικαλιστών και για τα γεγονότα στο ΕΥΚ την περασμένη Παρασκευή

 Δηλώσεις συνδικαλιστών και για τα γεγονότα στο ΕΥΚ την περασμένη Παρασκευή

Πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί στο κέντρο της πόλης δύο απεργιακές συγκεντρώσεις και μία πορεία λόγω της κινητοποίησης που για την δεύτερη μέρα του Οκτώβρη προετοίμασε και διοργάνωσε σε πανελλαδικό επίπεδο η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας. Και οι δύο συγκεντρώσεις είχαν μικρή συμμετοχή. Μικρή άλλωστε ήταν η συμμετοχή και στην απεργία. Στα λόγια τους οι συνδικαλιστές μίλησαν κυρίως για τα γεγονότα στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου την περασμένη Παρασκευή παρά για τα ουσιαστικά ζητήματα της χθεσινής απεργιακής κινητοποίησης. Αυτό έγινε και λόγω επικαιρότητας και λόγω των πολλών σχετικών δημοσιογραφικών ερωτημάτων.

Στο εργατικό κέντρο συγκεντρώθηκαν λίγοι άνθρωποι, ξεχώρισε το διοικητικό συμβούλιο αυτού και εργαζόμενοι στη ΒΦΛ.

Ο Πρόεδρος Κώστας Ποδαράς αναφέρθηκε στους λόγους της απεργίας ενώ για τα γεγονότα της Παρασκευής είπε:

« Στη συνεδρίαση του δ.σ. την Παρασκευή φυσικά και δεν είχαμε μπράβους όπως μας κατηγορεί το ΠΑΜΕ.

Οι άνθρωποι αυτοί μπήκαν μέσα- οι κύριοι Καταπόδης- Γιαγκίδης και μια γυναίκα που είναι άγνωστη- και μας ρώτησαν αν αυτοί είναι οι μπράβοι μας. Δεν ήταν μπράβοι. Ήταν μέλη του συμβουλίου. Από εδώ και πέρα για να προστατευτούμε όλες οι εκλογές θα γίνονται με ιδιωτική ασφάλεια. Εκτός αν μας πει κάποιος πως θα προστατευτούμε… Την περασμένη Παρασκευή στο ΕΥΚ θα χυνόταν αίμα».

Στην πλατεία Ελευθερίας συγκεντρώθηκαν τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΜΕ. Εκτός από το θέμα της απεργίας που και στις δύο περιπτώσεις ήταν το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο,  έγινε προβολή των ενεργειών που θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας. Συγκεντρώθηκαν οι υπογραφές κατά της νέας συμφωνίας των Αμερικανών με την Ελληνική Κυβέρνηση.

Για τα θέματα του Εργατικού Κέντρου και τα γεγονότα της περασμένης Παρασκευής μίλησε ο Γιάννης Γιαγκιδης:

« Αυτά που αναφέρει στην ανακοίνωση του το ΕΥΚ ότι χτυπήσαμε την κ. Τσούτσα είναι ψέματα. Κάποιοι από σας τους δημοσιογράφους ήταν εκεί. Ότι έγινε καταγράφηκε. Αν είχαμε κάνει το οτιδήποτε θα παίζανε τα βίντεο σε όλη την Ελλάδα. Δεν έχουμε κάνει απολύτως τίποτα. Πολλές φορές μας προκάλεσαν. Κι αφού οι προκλήσεις τους δεν έπιασαν τόπο, ακολούθησαν με ψέματα και θεατρινισμούς».  

Αν και οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Ελευθερίας ήταν σχετικά λίγοι, με τη συνοδεία Τροχαίας, έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης χωρίς να παραλείψουν να περάσουν έξω από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης