• 19 Απριλίου 2024,

Θέμης Καλπακίδης: Να επιστρέψει η λαϊκή αγορά στο κέντρο των Κρηνίδων

 Θέμης Καλπακίδης: Να επιστρέψει η λαϊκή αγορά στο κέντρο των Κρηνίδων

Ο δημοτικός σύμβουλος Θέμης Καλπακίδης είναι από τους ανθρώπους που επιμένουν να επανέλθει η λαϊκή αγορά των Κρηνίδων εκεί όπου λειτουργούσε μέχρι το 2014. Στο κέντρο του χωριού. Αυτή την άποψη την εξέφρασε ήδη στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Ίδιο ήταν το κεντρικό νόημα των δηλώσεων του στην εφημερίδα μας. Αρχικά ο Θέμης Καλπακίδης θύμισε ότι η μεταφορά της λαϊκής στην είσοδο του χωριού έγινε για να διευκολυνθεί η εκτέλεση δημοτικού έργου.

Η μεταφορά αποφασίστηκε και υλοποιείται από το 2014 μέχρι σήμερα αν και το δημοτικό έργο έχει ολοκληρωθεί. Ο Θέμης Καλπακίδης είπε στην Πρωινή:

«Η λαϊκή αγορά πρέπει να γυρίσει εκεί που ήταν όπως άλλωστε προβλέπει συγκεκριμένα η απόφαση προσωρινής της μεταφοράς το 2014. Λένε ότι η λαϊκή δεν μπορεί να επανέλθει στο σημείο που ήταν λόγω του έργου που έγινε. Πιστεύω ότι με μικρές παρεμβάσεις μπορεί να επανέλθει και να λειτουργήσει σωστά στο σημείο. Θέτω ως πρώτης προτεραιότητας ζήτημα την υποστήριξη της αγοράς των Κρηνίδων, η οποία θα βοηθηθεί αν η λαϊκή αγορά επανέλθει στο κέντρο του χωριού. Στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν πολλά κλειστά μαγαζιά.  Αρκετοί μικροπωλητές, θεωρώ οι περισσότεροι, θέλουν να γυρίσει η λαϊκή αγορά εκεί που ήταν μέχρι και το 2014».

Η άποψη της διοίκησης του Δήμου Καβάλας διατυπώθηκε ήδη,  σε απάντηση των αναφορών Καλπακίδη. Στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θεόδωρος Παπαδόπουλος υπόσχεται διαβούλευση και απόφαση που θα παρθεί από κοινού. Τα πρώτα του όμως λόγια δείχνουν ότι κινείται προς την κατεύθυνση να βρεθεί ένας νέος χώρος για τη λαϊκή αγορά και να μην επανέλθει αυτή στο κέντρο του χωριού.

Διαβάστε επίσης