• 29 Απριλίου 2024,

Δηλώσεις της Αναστασίας Αντωνίου και του Κώστα Αντωνιάδη περί των τοπικών κρουσμάτων κορωνοϊού

 Δηλώσεις της Αναστασίας Αντωνίου και του Κώστα Αντωνιάδη περί των τοπικών κρουσμάτων κορωνοϊού

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης και η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αναστασία Αντωνίου μίλησαν για το επίκαιρο θέμα των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού στο Νομό Καβάλας.

Οι δηλώσεις τους έγιναν στο ραδιόφωνο της Πρωινής. Οι δύο συνεντεύξεις μεταδόθηκαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας, από αυτές συγκεντρώθηκαν καινούργιες πληροφορίες σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση. Το τι θα γίνει από εδώ και πέρα όπως επίσης και τις προτάσεις του Ιατρικού Συλλόγου για να υποχωρήσουν τα κρούσματα του κορωνοϊού στην ευρύτερη περιοχή της πόλης. Από τη συνέντευξη της Αναστασίας Αντωνίου προέκυψε η τηλεφωνική της επικοινωνία με τον καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο Κώστας Αντωνιάδης είπε: «Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Δεν χρειάζεται πανικός ούτε όμως και εφησυχασμός. Πρέπει να τηρούνται πιστά οι οδηγίες του ΕΟΔΥ. Τα νούμερα μας που μας ανακοινώνουν δεν είναι και τόσο καθοριστικά. Αυτά που προβληματίζουν περισσότερο είναι τα ορφανά κρούσματα. Δεν θέλουμε να υπάρξει διασπορά στην κοινότητα. Πιστεύω ότι αυτοί που ελέγχθηκαν και έχουν σχέση με τη βιομηχανία κρέατος ακόμη κι αν αποδειχθεί αρνητικοί, θα κάνουν τεστ πάλι από τον ΕΟΔΥ».

Η Αναστασία Αντωνίου μεταξύ των άλλων είπε: «Όταν την περασμένη εβδομάδα τα πράγματα άρχισαν να δυσκολεύουν συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου και έλαβε ομόφωνη απόφαση. Κατά την άποψή μας τα δεδομένα είναι δύσκολα αλλά και αντιμετωπίσιμα. Χρειάζεται υπέρμετρη ατομική ευθύνη. Σε συνέχεια της ανακοίνωσης που ο σύλλογος εξέδωσε υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μου με τον  καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Αυτός μας διαβεβαίωσε ότι ο ΕΟΔΥ θα αντιδράσει όπως ζητούσαμε. Ως σύλλογος προτείνουμε μαζικά τεστ στους τόπους καταγωγής των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Η διασπορά στην κοινότητα είναι μεγάλη. Πολλοί είναι αυτοί που είναι ασυμπτωματικοί φορείς της νόσου. Ζητούμε λοιπόν από όλο τον κόσμο να φοράει μάσκα, να τηρεί τις αποστάσεις, να αποφεύγει τον συνωστισμό και να μην εφησυχάζει. Δεν χαλαρώνει κάνεις γιατί είναι κρίσιμες οι επόμενες 15 ημέρες. Είναι η ώρα να σταματήσουμε τον ιό με τη δική μας ατομική ευθύνη και πρακτική».

Διαβάστε επίσης