• 29 Μαρτίου 2024,

Δηλώσεις της Δήμητρας Τσανάκα για την πεσμένη γέφυρα στο ethnos.gr

 Δηλώσεις της Δήμητρας Τσανάκα για την πεσμένη γέφυρα στο ethnos.gr

Καβάλα: Μεταλλική γέφυρα ζητά από το ΥΠΕΘΑ ενόψει καλοκαιριού.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην αποκατασταθεί η πεσμένη γέφυρα και να προτιμηθούν άλλες λύσεις άφησε η Δήμητρα Τσανάκα, μιλώντας στο ethnos.gr

Την βοήθεια του στρατού και την τοποθέτηση από την ΜΟΜΑ μιας σιδερένιας γέφυρας τύπου Μπέιλι-όπως στα Χανιά-,  η οποία θα αντικαταστήσει την πεσμένη γέφυρα στην περιοχή του πρώην νοσοκομείου της Καβάλας,  πέντε μήνες μετά την κατάρρευσή της,  για νια αποφευχθεί το κυκλοφοριακό έμφραγμα ενόψει και της τουριστικής περιόδου ζήτησε η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη.

Ο τελευταίος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το γραφείο του με την δήμαρχο μετέφερε ότι θα δει το αίτημα με συμπάθεια.

Μιλώντας στο ethnos.gr η δήμαρχος Καβάλας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην αποκατασταθεί η γέφυρα αλλά να προτιμηθούν άλλες λύσεις προκειμένου να δοθεί λύση στο συγκοινωνιακό πρόβλημα της πόλης το οποίο έχει οξυνθεί μετά την κατάρρευση της γέφυρας.

«Είναι αναγκαίο να βρεθεί μια προσωρινή λύση για να μην καταστρέψουμε την καλοκαιρινή σεζόν που έρχεται» είπε στο ethnos.gr η Δήμητρα Τσανάκα.  Αρχές Απριλίου, όπως είπε η δήμαρχος Καβάλας, θα υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Εγνατίας οδού ΑΕ προκειμένου να προχωρήσουν οι συγκοινωνιακές μελέτες και να  δοθεί η καλύτερη λύση.

«Δεν είμαι μηχανικός για να ξέρω ποια είναι η καλύτερη τεχνική λύση για την πόλη της Καβάλας. Οι ειδικοί θα μας πουν αν πρέπει να δημιουργηθεί μία νέα γέφυρα η οποία θα αντικαταστήσει την παλιά ή αν θα πρέπει να διαπλατυνθεί ο υπάρχων δρόμος. Παράλληλα προχωρούν οι διαδικασίες για την συνέχιση της περιμετρικής της Καβάλας η οποία είχε σταματήσει, μένοντας στη μέση μετά από αντιδράσεις οικολόγων» είπε στο ethnos.gr η Δήμητρα Τσανάκα.

Στην επιστολή της στον υπουργό η δήμαρχος εξηγεί τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στην κυκλοφορία των οχημάτων μετά την πτώση της γέφυρας τα οποία αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο τη θερινή περίοδο δεδομένου ότι η κίνηση ενόψει και της τουριστικής περιόδου θα αυξηθεί.

Όπως εξήγησε η ίδια αν και σκέφτηκε από την πρώτη στιγμή τη λύση βοήθειας από το στρατό δεν τη ζήτησε προκειμένου να πιέσει όλους τους αρμόδιους φορείς να τρέξουν και να δρομολογήσουν τις διαδικασίες μόνιμης αποκατάστασης του προβλήματος.  «Περιμέναμε την παρέμβαση του Εισαγγελέα για την απόδοση ευθυνών. Η διαδικασία προχωρά όμως πολύ αργά. Αλλά και την δρομολόγηση αποκατάστασης από τεχνικής πλευράς του προβλήματος το οποίο πλέον έχει πάρει το δρόμο του» κατέληξε η κ. Τσανάκα.

Διαβάστε επίσης