• 19 Μαΐου 2024,

Δηλώσεις του προέδρου του Eurotaxi για την περιπέτεια τριών συναδέλφων του

 Δηλώσεις του προέδρου του Eurotaxi για την περιπέτεια τριών συναδέλφων του

Μία περιπέτεια πέρασαν νωρίς το απόγευμα της Τρίτης τρεις οδηγοί ταξί από την Καβάλα.

Κλήση στο Eurotaxi ειδοποίησε τα τρία οχήματα να κινηθούν στον Αμυγδαλεώνα για να παραλάβουν επιβάτες. Το πρώτο όχημα που έφτασε στον κεντρικό δρόμο του Αμυγδαλεώνα συνάντησε αλλοδαπούς που ζήτησαν άπαντες να μεταφερθούν με τα τρία αυτοκίνητα στη δομή φιλοξενίας του «Ασημακοπούλου».

Ο πρώτος οδηγός που έφτασε στον Αμυγδαλεώνα έκανε έναν έλεγχο των δικαιολογητικών των επιβατών, βρήκε τα έγγραφά τους νόμιμα. Αποδείχθηκε ότι αυτά δεν ήταν. Πριν την έναρξη του δρομολογίου ακολούθησε έλεγχος από το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας.

Ο έλεγχος απέδειξε ότι επρόκειτο για 8 περίπου παράτυπους μετανάστες. Οι οδηγοί των Ταξί ακόμη και τα αυτοκίνητά τους, κινδύνευαν να εμπλακούν σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς μεταναστών. Με τις εξηγήσεις που δόθηκαν και τις καταθέσεις των οδηγών ταξί στην αστυνομία γρήγορα το ενδεχόμενο απομακρύνθηκε.

Όπως είπε στην Πρωινή ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Eurotaxi Μαργαρίτης Κατσίδης οι συνάδελφοί του φοβήθηκαν. Είχαν την αγωνία τους για τα αυτοκίνητά τους και τους ίδιους και ταλαιπωρήθηκαν.

Η περιπέτεια τους –τόνισε- έληξε όταν απεδείχθη ότι από την πλευρά τους δεν υπήρχε κανένας δόλος. Το επάγγελμά μας -είπε ο κ. Κατσίδης- κρύβει πολλούς κινδύνους. Εξηγώντας ότι αυτό ισχύει επειδή «… ποτέ δεν ξέρεις με ποιον έχεις να κάνεις.

Ειδικά όταν αυτός είναι έξω από το ταξί και ετοιμάζεται να μπει μέσα στο όχημα».

Το μήνυμα του κ. Κατσίδη προς τους συναδέλφους του για τέτοιες περιπτώσεις είναι να μην μεταφέρουν όποιον υποψιάζονται ότι βρίσκεται στην Ελλάδα παράνομα.

Σχετικά με την τουριστική κίνηση το καλοκαίρι που τελείωσε ο κ. Κατσίδης το χαρακτήρισε μαρτυρικό! Όπως -συμπλήρωσε με νόημα- ήταν όλο το καλοκαίρι και για την αγορά της Καβάλας. Εργαστήκαμε σε αυτό σε χειμερινούς ρυθμούς, τόνισε.

Προσπαθούμε να επιβιώσουμε, συνέχισε. Το επάγγελμα -κατέληξε ο κ. Κατσίδης- επηρεάζεται αρνητικά και από το γεγονός ότι τα καταστήματα εστίασης λειτουργούν αρκετές μέρες τελευταία μέχρι τα μεσάνυχτα.

Διαβάστε επίσης