• 20 Απριλίου 2024,

Δήλωση της Ευαγγελίας Δρακονάκη για τις συνεργασίες στο Δήμο Καβάλας

 Δήλωση της Ευαγγελίας Δρακονάκη για τις συνεργασίες στο Δήμο Καβάλας

Με αφορμή μία ακόμη μαραθώνια και κουραστική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, η οποία έγινε την περασμένη Πέμπτη, η δημοτική σύμβουλος Ευαγγελία Δρακονάκη ρωτήθηκε για τις απαραίτητες συνεργασίες και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να λάβει ο Δήμαρχος.

Η δήλωση της στο ράδιο Πρωινή είναι η ακόλουθη:

«Η κατάσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι καλή. Κι εγώ δεν βάζω τις 6 και 7 ώρες που είμαστε εκεί πέρα. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να είμαστε εκεί. Για αυτόν τον λόγο εκλεχτήκαμε.

Αυτό το πράγμα υπηρετείς. Για αυτόν τον λόγο σε ψήφισε ο κόσμος και σε τοποθέτησε εκεί. Μακάρι να ήμασταν και παραπάνω ώρες στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά να γίνονταν κάτι παραγωγικό. Δυστυχώς δεν γίνεται. Ή μάλλον γίνεται πάρα πολύ λίγες στιγμές. Πολλές φορές επικρατεί μια βαβούρα, μια φασαρία.

Πολλά πράγματα έχουν βάση προσωπικές κόντρες , σπόντες, υπαινιγμούς κτλ και στην ουσία- όπως λέει κι ο κόσμος- χάνεται η μπάλα. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να υπάρχει στο τραπέζι μια σοβαρή πρόταση. Εγώ δεν θα πω συνεργασίας. Να ξεκινήσουμε να συνομιλούμε όμορφα και παραγωγικά. Να προετοιμαζόμαστε από πριν για τα μεγάλα και τα σοβαρά θέματα.

Ο Δήμαρχος πρέπει να καλέσει αρχικά τους επικεφαλής και ενδεχομένως μαζί με αυτούς και κάποια άτομα από το Δημοτικό Συμβούλιο που μπορεί να έχουν μία είτε διοίκησης (που κάποιοι από εμάς ασκήσαμε), είτε λόγω επαγγελματικής ιδιότητας και ενασχόλησης. Αυτά πρέπει να γίνουν για να προχωρήσουμε. Δεν προχωράμε… Εγώ προσωπικά το έχω πει και στον κ. Μουριάδη. Το έχω πει και στον κ. Ιακωβίδη. Είναι προσωπικό μου παράπονο που κανένας από την νέα διοίκηση δεν ήρθε να τον ενημερώσω ουσιαστικά. Για τα βασικά τεχνικά θέματα, για τα οποία είχα ανάμιξη και γνώση».

Διαβάστε επίσης