• 29 Μαρτίου 2024,

Δραστηριότητες κι ανακοινώσεις τοπικών συλλόγων

 Δραστηριότητες κι ανακοινώσεις τοπικών συλλόγων

*Πολιτιστικός Σύλλογος Χωράφας: Από τη Δευτέρα 22 Ιουνίου άρχισε να καθαρίζει με ειδικό εξοπλισμό το χώρο που γίνονται οι εκδηλώσεις, για την αποφυγή κινδύνου πυρκαγιάς. Στην προσπάθεια συμμετέχουν εκτός από το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου και εθελοντές κάτοικοι της περιοχής. Η πρόεδρος του συλλόγου εύχεται σε όλους τους τοπικούς συλλόγους: «Καλό Καλοκαίρι σε όλους, και εύχομαι το φθινόπωρο να είμαστε όλοι γεροί και να αρχίσουμε τις δραστηριότητές μας πιο δυνατά. Δεν θέλω να πιστεύω ότι ένας Κορωνοιός θα μας διαλύσει. Πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι και να μην χαθούμε».

*Σύλλογος Κηπούπολης Καλαμίτσας: Αρχές Ιουνίου έγινε καθαριότητα στον περιβάλλοντα χώρο της Παναγούδας. Λόγω βροχής δεν έγινε εξόρμηση καθαριότητας σε συνεργασία με την Action Team. Ο σύλλογος για την πρόσφατη διπλή γιορτή της πόλης ευχήθηκε χρόνια πολλά: Η απελευθέρωση της Καβάλας μας από τις Βουλγαρικές δυνάμεις. Χρόνια πολλά Καβάλα μας. Σήμερα έχεις τη τιμητική σου.

*Η διοίκηση του συλλόγου Αγίας Βαρβάρας και Πεντακοσίων εκφράζει την ικανοποίηση της που προχωρά και τελειώνει το έργο στο δάσος των Πεντακοσίων: «Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα! Το γήπεδο στο δασάκι των Πεντακοσίων είναι έτοιμο! Η χαρά μας μεγάλη! Γι’ αυτό και πρέπει σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε θερμά την τεχνική εταιρία Ευφροσυνίδης ΑΤΕ και φυσικά το Δήμο Καβάλας! Το δασάκι μας πλέον έγινε ένα στολίδι που πληροί όλες εκείνες τις προϋποθέσεις, προκειμένου να το επισκεφτείτε. Σας περιμένουμε όλους!

*Η Θρακική Εστία Καβάλας είχε, αρχές του μήνα, μια πρώτη συνάντηση των μελών του διοικητικού της συμβουλίου: «Ανταμωθήκαμε μετά από. … μήνες. Στα φιλόξενα και συνάμα ιστορικά γραφεία της Θρακικής μας Εστίας. Με. .. αποστάσεις αλλά με πολύ διάθεση για την διάσωση και διάδοση του Πολιτισμού μας. Νέα δεδομένα νέες δράσεις. Σύντομα θα κυκλοφορήσει το νέο έντυπο τεύχος της ΘΡΑΚΙΚΉΣ. Σύντομα και δράσεις διαδικτυακές. Ευχή όλων μας, σταδιακά να γυρίσουμε στην κανονικότατα μας. Να χορέψουμε να ακούσουμε παραδοσιακή μουσική και τραγούδι».

* Η Λέσχη Ορειβασίας Χιονοδρομίας Καβάλας οργάνωσε για το τριήμερο (27,28,29 Ιουνίου 2020) περιήγηση στο Δάσος της Ελατιάς (Καραντερέ), ένα από τα πιο πλούσια και παρθένα δάση της Ευρώπης. Κατασκήνωση στο «Στραβόρεμα», μια μαγευτική τοποθεσία δίπλα στο ποταμάκι.

*Ανακοίνωση του Φυσιολατρικού Ομίλου Καβάλας (ΦΟΚ): Ενημερώνουμε τα μέλη και τους φίλους μας, ότι δυστυχώς η αναστολή των δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων του Ομίλου θα παραταθεί για τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο)προκειμένου να προστατέψουμε και να προφυλάξουμε την υγεία όλων μας. Σαν φυσιολάτρες όμως μπορείτε να κάνετε εξορμήσεις με δικά σας μέσα μεταφοράς σε μικρές ομάδες απολαμβάνοντας τις ομορφιές της φύσης, ώσπου να μπορέσουμε να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί. Το ραντεβού μας δίνεται στις 16-17 Σεπτεμβρίου 2020 στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Αγίας Σοφίας και την έναρξη της νέας φυσιολατρικής χρονιάς, αν τότε το επιτρέψουν οι συνθήκες . Το γραφείο μας στην οδό Αντιπάτρου 1 καθώς και το εντευκτήριο στον Άγιο Σίλα θα παραμείνουν κλειστά. Ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση το Σεπτέμβρη με υγεία και πολλή διάθεση για νέες δράσεις στην όμορφη φύση.

*Ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Καβάλας πραγματοποίησε αποχαιρετιστήριες εκδηλώσεις στο Vranas Resort ενώ εξέδωσε ανακοίνωση για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης.

*Σύλλογος Μικρασιατών Καβάλας: Σύμφωνα με τα δεδομένα των ημερών που ζούμε, την αναγκαιότητα να σεβαστούμε και να διατηρήσουμε το υγειονομικό πρωτόκολλο με υπέρτατο στόχο την διατήρηση της υγείας όλων μας και δεδομένου οτι η διδακτική χρονιά είναι στο τέλος της, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφάσισε να μην προχωρησει στην επαναλειτουργία των τμημάτων διδασκαλίας. Στο πλαίσιο αυτό το γραφείο του Συλλόγου θα είναι ανοιχτό για ενημέρωση καθώς και για τυχόν οικονομικές εκκρεμότητες όλο τον Ιούνιο κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 10.00 με 12.00 π.μ. Επίσης από τις 15 Ιουνίου θα μπορείτε να μας συναντάτε στο χώρο του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού τις ώρες λειτουργίας του.(Τρίτη Πέμπτη Παρασκευή 9.30 με 13.30 και Κυριακή 11.00 με 14.00 ). Με υγεία και δυνατότεροι από όλη αυτή την δοκιμασία, συνεχίζουμε να κρατάμε τις Μικρασιάτικες παραδόσεις μας, τη Μνήμη και την υπέροχη κληρονομιά μας και δίνουμε ραντεβού το Σεπτέμβριο.

 

Διαβάστε επίσης