• 26 Απριλίου 2024,

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας στη συνεδρίαση των Αθηνών

 Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας στη συνεδρίαση των Αθηνών

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ) του ίδιου κόμματος, συνεδρίαση που έγινε στην Αθήνα το Σάββατο, ήταν αρκετοί. Άλλοι το περίμεναν και άλλοι όχι.

Πάντως από την Καβάλα στην Αθήνα για τον προαναφερθέντα λόγο ήταν η βουλευτής Τάνια Ελευθεριάδου οι πρώην βουλευτές Δημήτρης Εμμανουηλίδης- Κώστας Μορφίδης, ο γραμματέας της Νομαρχιακής επιτροπής Θόδωρος Μπόνος, ο Βασίλης Τραϊφόρος (που ήταν μάλιστα και στο προεδρείο της κεντρικής επιτροπής) ο Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου.

Άπαντες φέρονται να υποστηρίζουν την πρόταση του επικεφαλής του κόμματος προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει το λεγόμενο «άνοιγμα» στην κοινωνία.

Με την ευκαιρία των επαφών στη διάρκεια της συνεδρίασης της κεντρικής επιτροπής, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας ήρθαν σε επικοινωνία με τους πρώην υπουργούς Σπίρτζη και Νοτοπούλου. Τους απηύθυναν πρόσκληση να επισκεφθούν την πόλη και το Νομό Καβάλας.

Μία επίσκεψη που θα προετοιμαστεί για να γίνει το διήμερο 11 και 12 Ιουλίου. Εφόσον το πρόγραμμα οριστικοποιηθεί δεν αποκλείεται να περιλαμβάνει και επίσκεψη στο νησί της Θάσου. Ένας από τους λόγους της επίσκεψης του κ. Σπίρτζη είναι και τα σιδηροδρομικά υπό μελέτη έργα του ΟΣΕ, καθώς αυτά απασχολούν τελευταία τόσο τους φορείς όσο και τους πολίτες του Νομού. Ηη οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας είναι έτοιμη να υλοποιήσει τις αποφάσεις της κεντρικής επιτροπής Ανασυγκρότησης οι οποίες αναφέρονται ως εξής:  1. Η ΚΕΑ να υιοθετήσει την προσθήκη στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ του όρου Προοδευτική Συμμαχία, ως απόφαση – πρόταση που θα επικυρωθεί στο συνέδριο. Στο βαθμό όμως που η πρόταση θα έχει την έγκριση ευρύτατης πλειοψηφίας της ΚΕΑ, θα χρησιμοποιείται ήδη από την προσυνεδριακή περίοδο σε επίσημα λογότυπα και στις κάρτες μελών του κόμματος.

  1. Το 3ο Συνέδριο να διεξαχθεί το φθινόπωρο. Στα τέλη του καλοκαιριού, και ανάλογα με τη πορεία της πανδημίας, θα προσδιοριστεί η ακριβής ημερομηνία. 3. Η ΚΕΑ να αποφασίσει τη συγκρότηση Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, αναθέτοντας στο Πολιτικό Συμβούλιο να ορίσει τη σύνθεσή της, με απόφαση που θα ληφθεί στο τέλος καλοκαιριού, μόλις καθοριστεί ο ακριβής χρόνος διεξαγωγής του συνεδρίου. Επανεκκίνηση της εγγραφής νέων μελών, τόσο στον iSYRIZA, όσο και στις Οργανώσεις Μελών. Έκδοση κάρτας μέλους για όλα τα μέλη. Επισκέψεις στελεχών σε όλη τη χώρα και διοργάνωση ανοικτών εκδηλώσεων και συνελεύσεων με τα κατάλληλα υγειονομικά μέτρα”.

Διαβάστε επίσης