Η λαϊκή αγορά της Καλαμίτσας πρέπει να στηριχθεί από τους παραγωγούς

 Η λαϊκή αγορά της Καλαμίτσας πρέπει να στηριχθεί από τους παραγωγούς

Το Σάββατο 27 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε δεύτερη φορά (δεύτερο συνεχόμενο Σάββατο) η λαϊκή αγορά της Καλαμίτσας.

Μια παράλληλη με τη βασική, λαϊκή αγορά στην Καβάλα. Η οποία ορίστηκε και υφίσταται λόγω των μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού.

Σε αυτήν – όπως την πρώτη φορά- εξυπηρετήθηκαν παραγωγοί αγροτικών προϊόντων που δεν χωρούσαν (λόγω των μέτρων του κορωνοϊού) στη λαϊκή αγορά του Διοικητηρίου.

Τα δεδομένα μετά και τη λειτουργία του περασμένου Σαββάτου έχουν ως εξής: Η συμμετοχή των παραγωγών ήταν σχεδόν διπλάσια κι έτσι οι πάγκοι αυξήθηκαν και γέμισαν τον χώρο στάθμευσης έμπροσθεν του αθλητικού κέντρου της Καλαμίτσας. Αντίστοιχα αυξήθηκαν τα προσφερόμενα προϊόντα γης.

Σε αυτά μάλιστα προστέθηκαν ακόμη και λουλούδια.

Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα η λαϊκή να είναι πλήρης από πλευράς προϊόντων, οι τιμές των οποίων ήταν οι συνηθισμένες για τις λαϊκές αγορές. Προσιτές τουλάχιστον.
Οι πολίτες από τη δυτική πλευρά της Καβάλας κατέβηκαν και ψώνισαν, ίσως περισσότεροι σε σχέση με το πρώτο και προηγούμενο Σάββατο. Μπορεί να μην υπήρξε μαζική προσέλευση αλλά αυτή ήταν ικανοποιητική. Το παρκάρισμα στην περιοχή είναι ένα μικρό πρόβλημα. Κάποιοι άρχισαν να παρκάρουν δίπλα στο πεζοδρόμιο, επί της οδού Τενέδου.

Οι γύρω δρόμοι γεμίζουν κι αυτοί με παρκαρισμένα οχήματα αλλά όλα αυτά είναι αναμενόμενα και τελικά συνηθισμένα. Πρόβλημα είναι ότι παραγωγοί περίμεναν μεγαλύτερη κίνηση, ορισμένοι απογοητεύτηκαν κι αποχώρησαν πιο νωρίς απ’ ότι συνήθως! Κι ενώ η πρώτη φορά ήταν αισιόδοξη για το μέλλον της συγκεκριμένης λαϊκής, προχθές δεν έγινε το ίδιο.

Κατόπιν τούτου καλούνται οι παραγωγοί να κάνουν υπομονή. Να στηρίξουν τη λαϊκή της Καλαμίτσας, να συμμετάσχουν σε αυτήν και να μην βιάζονται είτε να βγάλουν συμπεράσματα, είτε να αποχωρήσουν. Κάθε αρχή και δύσκολη, λέει ο λαός μας.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό ισχύει. Άρα πριν κριθεί οριστικά το εγχείρημα θα πρέπει να περιμένουμε να περάσει τουλάχιστον ένας μήνας. Διαφορετικά η συγκεκριμένη λαϊκή έχει κοντινή ημερομηνία λήξης. Είναι κάτι που με την στάση τους θα το αποφασίσουν το επόμενο διάστημα όχι οι καταναλωτές αλλά οι παραγωγοί που συμμετέχουν ή μπορούν να συμμετέχουν στη δεύτερη αυτή λαϊκή αγορά. Ρόλο επίσης θα παίξει η διαφήμιση, η προβολή της λαϊκής ώστε να μάθουν την ύπαρξη της όσο το δυνατό περισσότεροι πολίτες.

Διαβάστε επίσης