• 20 Απριλίου 2024,

Δηλώσεις Παπαφιλίππου για τα νέα διόδια

 Δηλώσεις Παπαφιλίππου για τα νέα διόδια

Ο βουλευτής Καβάλας Γιώργος Παπαφιλίππου, ήταν το Σαββατοκύριακο στην πόλη της Καβάλας, όπως και οι δύο συνάδελφοί του, επίσης κυβερνητικοί βουλευτές, Κώστας Μορφίδης, Τάκης Εμμανουηλίδης.

Ο κ. Παπαφιλίππου μίλησε χθες στο ραδιόφωνο της Πρωινής, όπου εξήγησε ότι η προηγούμενη εβδομάδα για τους τρεις εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, ήταν εβδομάδα κοινοβουλίου. Δηλαδή δεν πρόλαβαν λόγω της συζήτησης στη βουλή του νέου πακέτου των μέτρων, ν΄ ασχοληθούν με τα θέματα που έχουνε σχέση με την Αθήνα και το Δήμο Καβάλας ή το Νομό Καβάλας γενικότερα.

Σύμφωνα με το Γ. Παπαφιλίππου αυτή την εβδομάδα και οι τρεις βουλευτές της κυβερνητικής πλευράς θα επανέλθουν για να προωθήσουν προς επίλυση τις εκκρεμότητες του νομού.

Σ΄ ερώτηση για τα διόδια στην παράκαμψη ο κ. Παπαφιλίππου αναρωτήθηκε αν υπάρχει ο χρόνος και η δυνατότητα παρέμβασης. Θύμισε ότι υπάρχει συνεννόηση με τους υπόλοιπους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για ν΄ αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της αύξησης των διοδίων, στην Εγνατία οδό, στο τμήμα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο κ. Παπαφιλίποου είπε ότι σύμφωνα με το νόμο, όσοι θα επιχειρήσουν να παρακάμπτουν τα διόδια, κινούμενοι με τα αυτοκίνητά τους μέσα από την πόλη της Καβάλας, θα τιμωρούνται με αυστηρά πρόστιμα.

Σ΄ ερώτηση σχετική με τη λειτουργία του ΕΚΑΒ Θάσου, ο Γ. Παπαφιλίππου είπε ότι φέτος το καλοκαίρι υπάρχει προσδοκία πλήρης δραστηριοποίηση του τμήματος. Προσδοκούμε ότι αυτό το καλοκαίρι θ΄ αρχίσει να λειτουργεί, είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι η εκκρεμότητα για το επιπλέον απαραίτητο προσωπικό, είναι πάντα στη συνεδρίαση του υπηρεσιακού συμβουλίου του ΕΚΑΒ.

Τέλος σε ερώτηση σχετικά με την επιστροφή των επιδομάτων στο ΙΚΑ χωρίς τόκο, ο Γ. Παπαφιλίππου είπε ότι το θέμα βρίσκεται σε τελική φάση διευθέτησης. Περιμένει όπως είπε και ο ίδιος σχετικές ανακοινώσεις του διοικητή του ΕΦΚΑ.

 

Διαβάστε επίσης