• 20 Απριλίου 2024,

Το 2018 το έργο στην πλατεία «Καπνεργάτη»

 Το 2018 το έργο στην πλατεία «Καπνεργάτη»

Τόσο η Δήμαρχος Δ. Τσανάκα, όσο κι ο αντιδήμαρχος ανάπτυξης και τεχνικών έργων, Δημοσθ. Τουλκίδης, μίλησαν χθες στο Ράδιο Πρωινή, σχετικά με την πορεία των δημοτικών έργων. Η κα Τσανάκα φάνηκε απογοητευμένη καθώς όπως είπε χρήματα από το κράτος δεν έρχονται κι έτσι επηρεάζεται αρνητικά η πορεία των δημοτικών έργων. Αναφέρονταν σε πηγές χρηματοδότησης όπως οι κεντρικοί αυτοτελείς πόροι και η λεγόμενη ΣΑΤΑ.

Η κα Δήμαρχος επέρριψε εμμέσως πλην σαφώς ευθύνες στην κυβέρνηση και την κυβερνητική πολιτική των μνημονίων, καθώς είπε ότι όλα αυτά επηρεάζουν και τις προσλήψεις εποχιακού προσωπικού, που φαίνεται ότι σταματούνε.

Ο Δημοσθένης Τουλκίδης μίλησε για ευχάριστα πράγματα, για την εξέλιξη του προγράμματος ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπλαση). Είπε ότι η πρώτη πρόσκληση από την πλευρά της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης είναι στον αέρα, όπως επίσης και η απόφαση της διαχειριστικής αρχής για την έναρξη του προγράμματος.

Τόνισε ότι θα γίνουν άμεσα διαγωνισμοί  αλλά θ΄ αρχίσουν κι έργα με τη χρηματοδότηση δεδομένη, καθώς η περιφέρεια ΑΜΘ επιθυμεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απορρόφηση των εξασφαλισμένων χρημάτων.

Σύμφωνα με τον Δημοσθ. Τουλκίδη θα δημοπρατηθεί ή θα ξεκινήσει γρήγορα το έργο στο οικόπεδο Κρέη και αυτό στον προσήνεμο μόλο του κεντρικού λιμανιού.

Όσο για το έργο στην πλατεία Καπνεργάτη, που είναι το σημαντικότερο του προγράμματος, όπως φάνηκε χθες ο κ. Τουλκίδης υπολογίζει την έναρξή του, την άνοιξη του 2018.

Διαβάστε επίσης