Δημήτρης Αθανασιάδης στους 93,7: « Μπερδεύτηκαν οι στόχοι στον Αστέρα»

 Δημήτρης Αθανασιάδης στους 93,7: « Μπερδεύτηκαν οι στόχοι στον Αστέρα»

Συνέντευξη για τον υποβιβασμό του Αστέρα Καβάλας από τη Γ` Εθνική του Μπάσκετ παραχώρησε στους 93,7 ο Δημήτρης Αθανασιάδης που και φέτος διακρίθηκε στο σκοράρισμα.

Εκτός από τον υποβιβασμό του Αστέρα ο Δημήτρης ρωτήθηκε και για το.. Σάββα Μανούσο αλλά και για το αν θα μπορούσε ο ίδιος να βοηθήσει την Καβάλα BC  στο πρωτάθλημα της Α2.

Αναλυτικά.

Ερώτηση: Τι έφταιξε και ο Αστέρας πολύ γρήγορα υποβιβάστηκε από τη Γ` Εθνική ενώ πέρσι τέτοιο καιρό πανηγύριζε την άνοδο; 

Απάντηση: Είναι δύσκολο να κάνεις απολογισμό. Η γνώμη η δική μου είναι ότι μπερδεύτηκαν λίγο οι στόχοι.  Είχαμε δυο στόχους.  Ο ένας ήταν να παίξουν οι νέοι για να μπορέσουν να πάνε και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα για να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν. Ο άλλος ήταν να σωθεί η ομάδα.

Κάναμε επίσης πολλές ήττες στον πόντο. Ότι κερδίσαμε το κερδίσαμε με καθαρό σκορ, ότι χάσαμε το χάσαμε στο πόντο εκτός βέβαια από κάποια ματς που λόγω τραυματισμών δε μπορέσαμε να τα διεκδικήσουμε.  Η κακή η καλή  μέρα φαίνεται από την αρχή. Εμείς είχαμε φάει τρίποντο του  Πεχλιβάνη από το κέντρο στο ματς με τον Ορφέα Νέου Σκοπού. Κάπως έτσι στο δικό μας μυαλό είναι το όλο σκηνικό του υποβιβασμού. Αυτό βέβαια είναι στενάχωρο.

Θέλαμε να κρατήσουμε την ομάδα αλλά τελικά δεν τα καταφέραμε.

Ερώτηση: Φαινόταν στον πρώτο γύρο ότι ο Αστέρας θα τα καταφέρει.

Απάντηση:  Εγώ θα έβαζα στοίχημα ότι με ζητούσαν ότι ο Αστέρας θα μείνει κατηγορία. Θα έβαζα το σπίτι μου ότι ο Αστέρας δε θα έπεφτε.  Είχαμε τραυματισμούς με βασικούς παίκτες  και αυτό μας επηρέασε. Κάποια θέματα με τα νέα παιδιά που μετά τα Χριστούγεννα, ήταν φυσιολογικό να κοιτάξουν περισσότερο το σχολείο τους. Εκεί κάπου χάσαμε την πορεία μας.

Ερώτηση: Εκτός από τον Αστέρα είχαμε και άλλους δυο υποβιβασμούς για το Καβαλιώτικο Μπάσκετ. Μόνο ο ΓΣΕ ανέβηκε κατηγορία.

Απάντηση: Ηταν μια κακή χρονιά για την Καβάλα.  Για την Ελευθερούπολη φαινόταν και μπράβο στα παιδιά. Συγχαρητήρια στο ΓΣΕ.  Ηταν κάτι πολύ όμορφο και ελπίζω να το συνεχίσουν. Σίγουρα είναι δύσκολο να πέφτουν τρεις ομάδες σε μια πόλη. Τώρα θα είμαστε με την Αγία Βαρβάρα στο τοπικό. Δεν είναι καλό αυτό.  Η Καβάλα BC πιστεύω ότι θα βρει το δρόμο της.

Ερώτηση: Είσαι φίλος με τον Μανούσο. Τι έγινε τελικά; Εσύ μιλάς μαζί του;

Απάντηση: Φυσικά μιλάμε.  Είχε προσωπικό πρόβλημα ο Σάββας και αυτό ίσως έβγαινε και λίγο στη δουλειά.  Αυτό βέβαια πρέπει να το αποφεύγουμε όλοι μας αλλά καμία φορά είναι αναπόφευκτο. Υπήρχε σοβαρό πρόβλημα και αποδείχθηκε αυτός στο τέλος όταν έφυγε.

Υπήρχαν μερικές σπασμωδικές κινήσεις από τον Σάββα που ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Ηλία Μωσαϊδη.  Η αλήθεια είναι ότι εγώ δεν είμαι ο καθόλα αρμόδιος να πω τι ακριβώς έγινε.  Δε θέλω να πω ότι έφταιξε συγκεκριμένα ο προπονητής η ο παίκτης.  Δεν έδεσε η χημεία. Έφταιξαν οι συνθήκες. Εγιναν κάποια κακά ματς από τη μεριά του Σάββα που δεν ταίριαξαν στην πλευρά του γιατί ίσως να ήθελε μια περισσότερο γρήγορο ομάδα. Λίγο τσαντίστηκε ο Σάββας και μάλλον κάπως έτσι ήρθε η ρήξη. Αν συνέχιζε  μέχρι τέλος η ομάδα θα  έμενε στην Α2. Το πιστεύω ακράδαντα.  Στο τέλος φάνηκε ότι η ομάδα χρειαζόταν ένα καλό ψηλό.  Αλλιώς ξέρει ο Σάββας την Α2 και αλλιώς ο Ντιαλό που σίγουρα είναι ένα χρυσό παιδί.

Ερώτηση: Αν τελικά αγωνιζόταν στην ομάδα ο Δημήτρης Αθανασιάδης στην Καβάλα BC πόσο θα βοηθούσε;

Απάντηση: Εγώ με τη δουλειά που έχω δε θα μπορούσα να κάνω τη μεγάλη διαφορά.  Στα ματς που πήγα και είδα, νομίζω όμως ότι θα μπορούσα να κάνω πολλά πραγματάκια.

Να κατεβεί η μπάλα, η ψυχολογία μέσα στα αποδυτήρια, στο σκοράρισμα, μια διείσδυση. Για να πάρει και ανάσες ο Μάζουρτσακ σε κάποια στιγμή. Σίγουρα θα μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο.

Ερώτηση: Η επόμενη μέρα για το Δημήτρη Αθανασιάδη; Θα μείνει στον Αστέρα η θα πάει σε άλλη ομάδα της Καβάλας;

Απάντηση: Είμαστε στη συζήτηση. Εχω δεχτεί αρκετά τηλεφωνήματα και από άλλες ομάδες και από άλλες πόλεις. Τα πράγματα μπερδεύουν πολύ. Μέχρι και από Θεσσαλονίκη έχω προτάσεις.

Πρέπει να το δω. Για να είμαι ειλικρινής δε ξέρω. Θέλω να είμαι στον Αστέρα, οι άνθρωποι μου φέρθηκαν παρά πολύ καλά, όσο δε το φαντάζεστε. Από την πλευρά μου πιστεύω ότι και εγώ έκανα ότι μπορούσε για τον Αστέρα.  Η Καβάλα σίγουρα με ενδιαφέρει. Εχω προσωπική σχέση με τον Βαγγέλη Παππά και το Φώτη Σαχαρίδη. Είναι δυο άνθρωποι πολύ κοντά σε μένα.  Από εκεί και πέρα ελπίζω να γίνει η σωστή επιλογή.

Χρειαζόταν δυο νίκες ο Αστέρας

Δύο ακόμη νίκες ήταν η απόσταση από την παραμονή στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Στατιστικά, στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, η ομάδα του Αστέρα  είχε την 5η καλύτερη επίθεση (1884 π) και την χειρότερη άμυνα (2055 π).

Τρείς εντός έδρας αγώνες χάθηκαν στον 1 ή 2 πόντους (Ορφέας 74-75, Ζέφυρος 85-86, ΓΑΣ Κομοτηνής 71-73).

 

Διαβάστε επίσης