• 25 Απριλίου 2024,

Δημήτρης Παπουτσής: Να έρθουν οι αρμόδιοι να δουν οι ίδιοι τη ζημιά στα χωράφια

 Δημήτρης Παπουτσής: Να έρθουν οι αρμόδιοι να δουν οι ίδιοι τη ζημιά στα χωράφια

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Καβάλας κ. Δημήτρης Παπουτσής μίλησε το πρωί της Πέμπτης στο ραδιόφωνο της Πρωινής.

Ένα μεγάλο μέρος των δηλώσεων του αφορούσε τις πρόσφατες καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες στην περιοχή του Δήμου Παγγαίου. Ο κ. Παπουτσής συμφωνεί να ακολουθηθεί για την αποζημίωση των αγροτών ειδική και πιο γρήγορη διαδικασία αλλά ταυτόχρονα ανησυχεί καθώς εκτιμά ότι θα έπρεπε ήδη να έχουν δει από κοντά το τι έγινε στα χωράφια και ο επικεφαλής του ΕΛΓΑ αλλά κυρίως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Παπουτσής είπε:

«Δεν έχω διάθεση για το θέμα να κάνω κριτική στην κυβέρνηση. Διαπίστωσα ο ίδιος το μεγάλο μέγεθος της καταστροφής. Δεν υπήρξε παρόμοια τα προηγούμενα 50 χρόνια. Η παραγωγή που καταστράφηκε είχε και ποσότητα και η αξία της ήταν ταυτόχρονα πάρα πολύ μεγάλη.

Μαθαίνω και λυπάμαι για αυτό, ότι τελικά δεν θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές ο διοικητής του ΕΛΓΑ. Έπρεπε και πρέπει να έρθει στην περιοχή η ηγεσία του Υπουργείου. Προτρέπω όλους τους εμπλεκόμενους να εργαστούν έτσι ώστε να έρθουν εδώ οι αρμόδιοι. Συμφωνώ με τις προτάσεις που ακούστηκαν, με μία διαδικασία αποζημιώσεων που θα είναι fast track».

Η συζήτηση με τον Δημήτρη Παπουτσή επεκτάθηκε και στα θέματα των επόμενων εθνικών εκλογών. Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πιθανός υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εκλογές εκτιμά ότι αυτές θα γίνουν πρόωρα και μάλιστα το Φθινόπωρο.

Θυμάται ότι το τοπικό ΠΑΣΟΚ έχει να εκλέξει βουλευτή στην Καβάλα από τον Μάιο του 2012. Σημειώνει μάλιστα ότι το γεγονός μιας δεκαετίας χωρίς βουλευτή ΠΑΣΟΚ Καβάλας οφείλεται στο ότι ο εκλογικός νόμος και σε 4εδρικές περιφέρειες όπως η δική μας, ενισχύει το bonus των επιπλέον βουλευτών του πρώτου κόμματος.

«Αν ήμασταν 3εδρική ή 5εδρικη περιφέρεια θα έβγαζε βουλευτή και το ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια στην Καβάλα», είπε ο κύριος Δημήτρης Παπουτσής και συμπλήρωσε  κατά την άποψή μου το πιθανότερο σενάριο είναι οι εκλογές να γίνουν νωρίς φέτος, τον Σεπτέμβρη.

Διαβάστε επίσης