• 20 Απριλίου 2024,

Και ο Μιχάλης Σωτηρόπουλος υπενθυμίζει την ανάγκη χρήσης μάσκας

 Και ο Μιχάλης Σωτηρόπουλος υπενθυμίζει την ανάγκη χρήσης μάσκας

Ο συμπολίτης ιδιώτης γιατρός Μιχάλης Σωτηρόπουλος επανήλθε με εκτιμήσεις και προβλέψεις στα θέματα της πανδημίας.

Με δεδομένο το ότι τα κρούσματα αυξάνονται παντού στην Ελλάδα και στο Νομό Καβάλας. Με ρεαλισμό -ο οποίος πάντα τον διακρίνει- ζητά από τους πολίτες να χρησιμοποιούν μάσκα όταν πρόκειται για καταστάσεις συνωστισμού. Πολύ περισσότερο όταν βρίσκονται μαζί με άλλο κόσμο, σε εσωτερικό χώρο.

Ο κ. Σωτηρόπουλος είπε μεταξύ άλλων στην Πρωινή τα εξής:

«Εφόσον καταργήθηκαν όλα τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού, τα κρούσματα είναι φυσιολογικό να αυξάνονται. Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι πλέον επικρατούν κρούσματα της μετάλλαξης όμικρον 4 και όμικρον 5 όπου σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει θέμα αφού η νόσηση δεν είναι και τόσο ήπια όσο σε άλλες προηγούμενες μεταλλάξεις.

Υπάρχει μία εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων αν και τα περισσότερα είναι ήπια και διαχειρίσιμα. Τα κρούσματα κατά την άποψή μου είναι πολύ περισσότερα από αυτά που ανακοινώνονται διότι είναι πολλοί οι ασυμπτωματικοί και αρκετοί αυτοί που δεν έχουν κίνητρο να δηλώσουν στην πλατφόρμα ότι είναι θετικοί.

Έχουμε μακρά εμπειρία από την πανδημία και πλέον όλοι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να χρησιμοποιούμε τη μάσκα σε καταστάσεις συνωστισμού. Ειδικά όταν ο συνωστισμός αφορά κλειστούς και κλιματιζόμενους χώρους. Πρέπει επίσης να επανέλθουμε στην εμβολιαστική διαδικασία ειδικά η ομάδα άνω των 60 ετών».

Διαβάστε επίσης