• 23 Απριλίου 2024,

Προετοιμάζεται για τον Οκτώβρη η Kavala EXPO 2022- Έγιναν χθες οι πρώτοι συμψηφισμοί

 Προετοιμάζεται για τον Οκτώβρη η Kavala EXPO 2022- Έγιναν χθες οι πρώτοι συμψηφισμοί

Το Επιμελητήριο της Καβάλας ξεκίνησε και ήδη προετοιμάζει την φθινοπωρινή του έκθεση, τη γνωστή Καβάλα EXPO 2022.

Η οποία λόγω πανδημίας δεν έγινε ούτε το 2020, ούτε το 2021. Αυτό είναι το συμπέρασμα των δηλώσεων που έκανε στην Πρωινή ο πρόεδρος του φορέα Μάρκος Δέμπας. Ο κ. Δέμπας είναι αισιόδοξος ότι φέτος δεν θα υπάρξει κάτι έκτακτο και η έκθεση του Επιμελητηρίου στο τέλος των προετοιμασιών, θα γίνει κανονικά. Με την στήριξη μάλιστα των τοπικών επιχειρήσεων. Πέρσι κι ενώ οι προετοιμασίες είχαν αρχίσει, η έκθεση δεν έγινε λόγω της εφαρμογής μέτρων πρόληψης της πανδημίας.

Στην Πρωινή ο κ. Δέμπας μεταξύ άλλων είπε:

«Η έκθεσή μας θα γίνει και εκτιμώ ότι θα γίνει χωρίς προβλήματα. Το Επιμελητήριο άρχισε και την προετοιμάζει ήδη. Κατ’ αρχήν την προγραμματίζουμε για το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Οκτώβρη.

Για την πρώτη επιλογή αυτής της ημερομηνίας υπολογίζουμε 1) το γεγονός ότι και η έκθεση της Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) θα γίνει φέτος λίγο αργότερα 2) Την ίδια δε περίοδο- το φετινό Φθινόπωρο- υπολογίζουμε ότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να γίνουν οι πρόωρες εθνικές εκλογές.

Για την έκθεσή μας εκτιμούμε και ελπίζουμε ότι οι τοπικές επιχειρήσεις θα τη στηρίξουν. Έχουμε λάβει μάλιστα την πρώτη σχετική απόφαση, σύμφωνα με την οποία τιμώμενη περιοχή στην  έκθεση Θα είναι η Χίος. Επιδιώκουμε μάλιστα στις παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης που επίσης προετοιμάζουμε να οργανώσουμε και ένα μικρό αναπτυξιακό συνέδριο.

Όχι μόνο για την ανάπτυξη του Νομού Καβάλας αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Σχετικά με την καθημερινότητα των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών, μιλάμε καθημερινά μαζί τους. Τα ακούσματα μας για τον τουρισμό είναι ότι πάει καλά και ότι φέτος ειδικά ξεκίνησε από νωρίς.

Τα μηνύματα που εισπράττουμε είναι ιδιαίτερα θετικά. Σας ενημερώνω επίσης ότι το Επιμελητήριο Καβάλας ολοκλήρωσε το πρώτο οικονομικό βαρόμετρο του, την πρώτη έρευνα που πραγματοποίησε μεταξύ των μελών του για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο. Ρωτήθηκαν περίπου 320 τοπικές επιχειρήσεις.

Για τα προβλήματα, την ενεργειακή κρίση κτλ. Η ίδια έρευνα ζήτησε από τα μέλη του Επιμελητηρίου και τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση προβλημάτων. Ως προς τους συμψηφισμούς, η διαδικασία εξελίσσεται κανονικά αν και έως τώρα δεν έχω πληροφορηθεί να έχει γίνει έστω ένας. Ίσως γίνει αυτό το διάστημα, με την ευκαιρία που τελειώνει ο μήνας».

*Στη διάρκεια της χθεσινής μέρας και μετά τις δηλώσεις του κ. Δέμπα άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτοι συμψηφισμοί, προς όφελος των τοπικών επιχειρήσεων.

Διαβάστε επίσης