• 9 Μαΐου 2024,

Δημήτρης Σιώπης: «Ο Μακεδονικός Αγιάσματος ζει το όνειρο του»

 Δημήτρης Σιώπης: «Ο Μακεδονικός Αγιάσματος ζει το όνειρο του»

Συνέντευξη στον Τάσο Πατσίδη παραχώρησε ο προπονητής του Μακεδονικού Αγιάσματος, Δημήτρης Σιώπης.

Αναφέρθηκε στη μεγάλη νίκη της ομάδας του απέναντι στον Ορφέα αλλά και στη φετινή σπουδαία πορεία του νεοφώτιστου συλλόγου (6 στα 6 έως τώρα στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας). Μάλιστα τόνισε ότι ο Μακεδονικός μπορεί να υποστηρίξει την άνοδο στη μεγαλύτερη κατηγορία.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Ερ: Ποια είναι η άποψη σας για το ντέρμπι που πέρασε με τον Ορφέα; Δίκαιη η νίκη του Μακεδονικού;

Απ: Σε γενικές γραμμές ήταν δίκαιη η νίκη μας. Είχε και ο Ορφέας κάποια καλά διαστήματα αλλά εμείς είχαμε και την ουσία. Νομίζω ότι καθοριστική σημασία έπαιξε το αυτογκόλ, με το οποίο προηγηθήκαμε.Όποιος θα έβαζε πρώτος γκολ, θα έφερνε το παιχνίδι στα μέτρα του. Ήταν κλειστό στην αρχή, μετά το γκολ που δέχθηκε ο Ορφέας ήταν αναγκασμένος να ρισκάρει.

Ερ: Πόσο σημαντική είναι αυτή η νίκη επί του Ορφέα για τον Μακεδονικό;

Απ: Εμείς μας δίνει ψυχολογία. Κερδίσαμε τον Ορφέα, είναι ο περσινός πρωταθλητής και μεγάλο όνομα. Στόχος μας είναι κάθε παιχνίδι να το χαιρόμαστε με οποιοδήποτε αντίπαλο αγωνιζόμαστε. Παίζουμε πάντοτε για τη νίκη. Δεν μας αγχώνει κάτι. Παίζουμε για τη νίκη, χωρίς φόβο.

Έχουμε άγνοια κινδύνου. Παίζουμε για να το… γουστάρουμε. Έχουμε παίκτες που γνωρίζουν την κατηγορία αλλά και έχουν εμπειρία από μεγαλύτερες κατηγορίες. Σίγουρα μας δυναμώνει ακόμη περισσότερο η νίκη με τον Ορφέα. Όμως η μπάλα χαμηλά. Απολαμβάνουμε το ταξίδι σε ήρεμα νερά χωρίς να αγχωνόμαστε.

Ερ: Ζει το όνειρο του ο Μακεδονικός Αγιάσματος;

Απ: Σίγουρα ζει το όνειρο του. Είναι όμως και μια ιστορική ομάδα που έχει βγάλει παίκτες οι οποίοι έχουν αγωνιστεί ακόμη και στην Α’ Εθνική. Επίσης πολλοί ποδοσφαιριστές μέσα από το χωριό έχουν παίξει σε μεγάλες κατηγορίες τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν μπορούμε να πούμε ότι ο Μακεδονικός είναι μια ασήμαντη ομάδα επειδή κάποια χρόνια έπαιξε στη Β’ Κατηγορία ή και στη Γ’ του νομού μας. Δεν είναι αμελητέα ποσότητα ο Μακεδονικός και ιστορικά είναι από τις πιο δυνατές του νομού μας.

Ερ: Ναι αλλά φέτος είναι νεοφώτιστη στην Α’ Κατηγορία και έχει το απόλυτο.

Απ: Οι βάσεις έχουν μπει από τα προηγούμενα χρόνια. Η ομάδα βγήκε την κατάλληλη στιγμή στην Α’ Κατηγορία. Ό,τι κάνουμε πρέπει να το κάνουμε καλά και σωστά. Αυτό το έχουμε συζητήσει με όλα τα παιδιά που είναι γύρω από την ομάδα.

Ερ: Βγάζει όμως υγεία ο Μακεδονικός…

Απ: Ακριβώς. Όταν ξέρεις που πας και είσαι ρεαλιστής, σίγουρα βγάζεις υγεία. Εμείς έχουμε δηλώσει ότι θέλουμε να κάνουμε μια καλή ομάδα που να πρωταγωνιστήσει. Να πάρει αυτό που τις αξίζει βάσει της εικόνας που δείχνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Δεν έχουμε στο μυαλό μας, ούτε στους αντιπάλους, ούτε στους διαιτητές. Το μυαλό μας είναι μόνο στην ομάδα μας. Το απολαμβάνουμε. Το κλίμα είναι υπέροχο ανάμεσα στα παιδιά. Το είδατε και εσείς. Βγάζουμε υγεία. Καθοριστικό ρόλο παίζουν στον Μακεδονικό πολλοί άνθρωποι.

Υπάρχει η εμπειρία του Καϊτατζή, η δικιά μου μέσα στα γήπεδα. Από το 1986 είμαι μέσα στα γήπεδα. Εχουμε ζήσει αποδυτήρια. Η παρουσία του Μπρίτο και κάποιων παιδιών έχουν φέρει στην ομάδα ένα πολύ καλό κλίμα μέσα στα αποδυτήρια.

Ερ: Είναι τυχαίο το 6 στα 6;

Απ: Δεν είναι τυχαίο σε καμία περίπτωση, βάση της εικόνας που έχουμε δείξει. Παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και σε όλα τα παιχνίδια ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο. Δεν πήραμε κάτι τυχαία.

Ερ: Τρώγοντας… ανοίγει η όρεξη;

Απ: Εμείς δεν θέλουμε να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία. Βέβαια κυνηγάμε τη νίκη σε όλα τα παιχνίδια. Δε μας φοβίζει κανένας αντίπαλος. Δε θα απογοητεύουμε αν χάσουμε ένα παιχνίδι. Δεν πετάμε στα σύννεφα επειδή έχουμε 6 στα 6. Παίζουμε και όπου μας βγάλει.

Μπορούμε να στηρίξουμε την άνοδο και οικονομικά ακόμη. Χλευάζανε μερικοί όταν πήραμε τον Μπρίτο, ότι ήρθε να μας κοροϊδέψει, να πάρει τα λεφτά και να φύγει. Εμείς δεν κάναμε τυχαίες κινήσεις.

Υπάρχουν στη διοίκηση τα παιδιά που έχουν όραμα και τρέχουν την ομάδα. Ματώνουν πολλοί άνθρωποι. Είναι κάποιοι που έχουν οικονομική επιφάνεια και μας βοηθάνε, όπως ο Παναγιώτης Δρόσος που είναι στη Γερμανία. Βέβαια τα παιδιά της διοίκησης δίνουν τα πάντα. Κάναμε ένα χορό και βγάλαμε ένα σημαντικό ποσό. Βοηθάει το χωριό.

Ερ: Η μάχη της ανόδου θα πάει μέχρι την τελευταία αγωνιστική στην Α’ Κατηγορία;

Απ: Θεωρώ ότι έχει πολλές καλές ομάδες. Ο Ορφέας έχασε από μας, αλλά δεν είναι εκτός παιχνιδιού. Φυσικά είναι και ο Αετός Οφρυνίου μέσα στη διεκδίκηση. Ο Βύρωνας και ο Άρης Πηγών είναι ομάδες που έχουν φτιαχτεί να διεκδικήσουν τη Γ’ Εθνική.

Εμείς όπου μας… πάει.  Δε θα κάτσουμε να είμαστε κομπάρσοι. Δε θα χαλαρώσουμε σε καμία στιγμή. Παίζουμε γιατί μας αρέσει. Δε θα παρατήσουμε το πρωτάθλημα χωρίς να είναι αυτοσκοπός μας η πρώτη θέση.

Αν είμαστε κοντά θα το πάμε μέχρι τέλος. Έχουμε το μικρότερο μπάτζετ από τις ομάδες που πρωταγωνιστούν. Το μπάτζετ το δικό μας δε ξεπερνάει τις 60 χιλιάδες ευρώ. Είναι μια αλήθεια. Δεν είναι τρελό το μπάτζετ μας.

Ερ: Τελικά ο Μακεδονικός Αγιάσματος άλλαξε το χάρτη της Α’ Κατηγορίας;

Απ:  Σίγουρα δεν μας περιμέναμε να είμαστε τόσο δυνατοί. Κάποιοι έλεγαν ότι είναι τυχαίο αυτό. Χωρίς πίεση όμως από την αρχή, κάναμε κάτι καλό και οργανωμένο. Το ζούμε όλοι μας σα μια γιορτή, δεν πιέζουμε καταστάσεις.Μας βγαίνει, αυτό το πράγμα.

Είναι πολλοί άνθρωποι που βοηθάνε την ομάδα. Εμείς αυτό που έχουμε στο μυαλό μας, είναι να έχουμε άριστες σχέσεις με όλες τις ομάδες. Να ευχαριστιόμαστε το ποδόσφαιρο, χωρίς να βρίζουμε, χωρίς να φτάνουμε στα άκρα. Θέλουμε όποτε παίζει η ομάδα στο χωριό μας, να είναι ένα πανηγύρι, μια γιορτή.

Διαβάστε επίσης