Η Φρίκη, η Φρίκη

 Η Φρίκη, η Φρίκη

Ο κυνισμός του Ισραήλ και της Ουάσιγκτον κόβει την ανάσα. Δεν υπάρχουν διαφορές στην πρόθεση.

Η Ουάσιγκτον μόνο θέλει να γίνει γρήγορα. Ανθρωπιστικοί διάδρομοι; Παύσεις στο βομβαρδισμό; Πρόκειται για οχήματα για τη διευκόλυνση της ολικής ερήμωσης της βόρειας Γάζας. Τα λίγα φορτηγά βοήθειας που επιτρέπονται να περάσουν τα σύνορα στη Ράφα με την Αίγυπτο; Ένα τέχνασμα δημοσίων σχέσεων. Υπάρχει μόνο ένας στόχος – σκότωσε, σκότωσε, σκότωσε. Όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα.

Οι γενοκτονικές επιθέσεις του Ισραήλ, που σκοτώνουν εκατοντάδες Παλαιστίνιους την ημέρα, συμπεριλαμβανομένων περίπου 160 παιδιών, έχουν επεκταθεί σε βομβαρδισμούς των υπόλοιπων νοσοκομείων στη Γάζα.

By Chris Hedges  ScheerPost  The Horror, The Horror

Το μεγαλύτερο ιατρικό συγκρότημα της Γάζας. Είναι νύχτα. Ισραηλινά τανκς πυροβολούν απευθείας προς το συγκρότημα του νοσοκομείου. Μακριά οριζόντια κόκκινα να αναβοσβήνουν. Σκόπιμη επίθεση σε νοσοκομείο.

Εσκεμμένο έγκλημα πολέμου. Μια εσκεμμένη σφαγή των πιο αβοήθητων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των πολύ αρρώστων και των βρεφών. Τότε η τροφoδοσία πεθαίνει. Καθόμαστε μπροστά από τις οθόνες. Είμαστε σιωπηλοί.

Ξέρουμε τι σημαίνει αυτό. Δεν υπάρχει ρεύμα. Ούτε νερό. Χωρίς internet. Χωρίς ιατρικές προμήθειες. Κάθε βρέφος σε θερμοκοιτίδα θα πεθάνει. Κάθε ασθενής που υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση θα πεθάνει. Όλοι στη μονάδα εντατικής θεραπείας θα πεθάνουν.

Όλοι όσοι χρειάζονται οξυγόνο θα πεθάνουν. Όλοι όσοι χρειάζονται επείγουσα επέμβαση θα πεθάνουν. Και τι θα γίνει με τους 50.000 ανθρώπους που, διωγμένοι από τα σπίτια τους από τους ανηλεείς βομβαρδισμούς, έχουν καταφύγει στο νοσοκομείο; Ξέρουμε την απάντηση και σε αυτό. Πολλοί από αυτούς, επίσης, θα πεθάνουν.

Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουμε αυτό στο οποίο είμαστε μάρτυρες witnessing. Στις πέντε εβδομάδες του τρόμου, αυτή είναι μια από τις κορυφές της φρίκης horror. Η αδιαφορία της Ευρώπης είναι κάκιστη. Η ενεργή συνενοχή των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ακαταμέτρητη.

Τίποτα δεν τη δικαιολογεί. Τίποτα. Και ο Τζο Μπάιντεν θα μείνει στην ιστορία ως ένας συνεργός στη γενοκτονία genocide. Είθε τα φαντάσματα των χιλιάδων παιδιών που συμμετείχε στη δολοφονία τους να τον στοιχειώνουν για το υπόλοιπο της ζωής του.

Το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν ένα ανατριχιαστικό μήνυμα στον υπόλοιπο κόσμο. Το διεθνές και το ανθρωπιστικό δίκαιο, συμπεριλαμβανομένης της Σύμβασης της Γενεύης, είναι κομμάτια χαρτί χωρίς νόημα. Δεν εφαρμόστηκαν στο Ιράκ. Δεν ισχύουν στη Γάζα.

Θα κονιορτοποιήσουμε τις γειτονιές και τις πόλεις σας με βόμβες και πυραύλους. Θα δολοφονήσουμε απρόβλεπτα τις γυναίκες, τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τους αρρώστους σας. Θα στήσουμε μπλόκα για να σχεδιάσουμε και παράγουμε την πείνα και την εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών.

Εσείς, οι «κατώτερες φυλές» της γης, δεν έχετε σημασία. Για εμάς είστε παράσιτα που πρέπει να σβήσετε από προσώπου γης, to be extinguished. Εμείς έχουμε τα πάντα. Αν προσπαθήσεις να μας πάρεις κάτι από αυτά, θα σε σκοτώσουμε. Και δεν θα λογοδοτήσουμε ποτέ.

Δεν μας μισούν για τις αξίες μας. Μας μισούν γιατί δεν έχουμε αξίες. Μας μισούν γιατί οι κανόνες ισχύουν μόνο για τους άλλους. Όχι σε εμάς. Μας μισούν επειδή καμαρώνουμε στον εαυτό μας το δικαίωμα να κάνουμε αδιάκριτη σφαγή.

Μας μισούν γιατί είμαστε άκαρδοι και σκληροί. Μας μισούν επειδή είμαστε υποκριτές, που μιλάμε για την προστασία των αμάχων, το κράτος δικαίου και τον ανθρωπισμό ενώ σβήνουμε τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων στη Γάζα την ημέρα, συμπεριλαμβανομένων 160 παιδιών children.

Το Ισραήλ αντέδρασε με αγανάκτηση και ηθική οργή όταν κατηγορήθηκε πως βομβάρδισε το αραβικό χριστιανικό νοσοκομείο al-Ahli στη Γάζα, που άφησε εκατοντάδες νεκρούς. Ο βομβαρδισμός, όπως ισχυρίστηκε το Ισραήλ, προήλθε από πύραυλο που εκτοξεύτηκε λανθασμένα από την Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ.

Δεν υπάρχει τίποτα στο οπλοστάσιο της Χαμάς ή της Ισλαμικής Τζιχάντ που θα μπορούσε να αναπαράγει την τεράστια εκρηκτική δύναμη του πυραύλου που έπληξε το νοσοκομείο. Όσοι από εμάς έχουμε καλύψει τη Γάζα έχουμε ακούσει αυτό το τροπάριο του Ισραήλ τόσες πολλές φορές, είναι γελοίο.

Πάντα κατηγορούν τη Χαμάς και τους Παλαιστίνιους για τα εγκλήματα πολέμου τους, προσπαθώντας τώρα να υποστηρίξουν ότι τα νοσοκομεία είναι κέντρα διοίκησης της Χαμάς και ως εκ τούτου νόμιμοι στόχοι. Δεν παρέχουν ποτέ στοιχεία. Ο ισραηλινός στρατός και η κυβέρνηση λένε ψέματα  lie όπως αναπνέουν.

Medecins Sans Frontieres (Doctors Without Borders), οι Γιατροί χωρίς Σύνορα, οι οποίοι έχουν προσωπικό που εργάζεται στην Al-Shifa, εξέδωσαν μια δήλωση λέγοντας ότι ασθενείς, γιατροί και νοσηλευτές είναι «παγιδευμένοι σε νοσοκομεία κάτω από πυρά». Κάλεσε την «ισραηλινή κυβέρνηση να σταματήσει αυτή την αδυσώπητη επίθεση στο σύστημα υγείας της Γάζας».

«Τις τελευταίες 24 ώρες, τα νοσοκομεία στη Γάζα υφίστανται ανελέητο βομβαρδισμό. Το νοσοκομειακό συγκρότημα Al-Shifa, η μεγαλύτερη υγειονομική εγκατάσταση όπου εργάζεται ακόμη το προσωπικό των ΓΧΣ, έχει χτυπηθεί πολλές φορές, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων μητρότητας και εξωτερικών ασθενών, με αποτέλεσμα πολλούς θανάτους και τραυματισμούς», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Οι εχθροπραξίες γύρω από το νοσοκομείο δεν έχουν σταματήσει. Ομάδες των ΓΧΣ και εκατοντάδες ασθενείς εξακολουθούν να βρίσκονται στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα. Οι ΓΧΣ επαναλαμβάνουν επειγόντως τις εκκλήσεις τους να σταματήσουν οι επιθέσεις εναντίον νοσοκομείων, για άμεση κατάπαυση του πυρός και για προστασία των ιατρικών εγκαταστάσεων, του ιατρικού προσωπικού και των ασθενών».

Τρία άλλα νοσοκομεία στη βόρεια Γάζα και την πόλη της Γάζας περικυκλώνονται από ισραηλινές δυνάμεις και τανκς, σε αυτή που όπως είπε ένας γιατρός στο Al Jazeera ήταν μια «ημέρα πολέμου κατά των νοσοκομείων».

Το Ινδονησιακό νοσοκομείο φέρεται να έχει χάσει και αυτό την δυνατότητα σε ρεύμα. Το Γραφείο του ΟΗΕ για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) αναφέρει ότι 20 από τα 36 νοσοκομεία στη Γάζα δεν λειτουργούν πλέον.

Ο κυνισμός του Ισραήλ και της Ουάσιγκτον κόβει την ανάσα. Δεν υπάρχουν διαφορές στην πρόθεση. Η Ουάσιγκτον θέλει να γίνει γρήγορα. Ανθρωπιστικοί διάδρομοι; Παύσεις στο βομβαρδισμό; Πρόκειται περί οχημάτων για τη διευκόλυνση της ολικής ερήμωσης της βόρειας Γάζας.

Τα λίγα φορτηγά βοήθειας που επιτρέπονται να περάσουν τα σύνορα στη Ράφα με την Αίγυπτο; Ένα τέχνασμα δημοσίων σχέσεων. Υπάρχει μόνο ένας στόχος – σκότωσε, σκότωσε, σκότωσε. Όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα.

Το μόνο για το οποίο μιλούν οι αξιωματούχοι του Μπάιντεν είναι αυτό που θα ακολουθήσει μόλις το Ισραήλ ολοκληρώσει τον αποδεκατισμό του its decimation Γνωρίζουν ότι η σφαγή του Ισραήλ δεν θα τελειώσει έως ότου οι κάτοικοι της Γάζας να ζουν στο ύπαιθρο χωρίς καταφύγιο στο νότιο τμήμα της λωρίδας και πεθαίνουν εξαιτίας της έλλειψης τροφής, νερού και ιατρικής περίθαλψης.

Η Γάζα πριν από την χερσαία εισβολή του Ισραήλ ήταν ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα σημεία στον πλανήτη. Φανταστείτε τι θα συμβεί με 1,1 εκατομμύριο κατοίκους Γάζας από τον Βορρά να συσσωρεύονται πάνω σε 1 εκατομμύριο στο νότο.

Φανταστείτε τι θα συμβεί όταν μολυσματικές ασθένειες όπως η χολέρα γίνουν επιδημία. Φανταστείτε τις καταστροφές της λιμοκτονίας of starvation. Η πίεση θα αυξηθεί για να γίνει κάτι. Και αυτό το κάτι, ελπίζει το Ισραήλ, θα είναι να σπρώξει τους Παλαιστίνιους πέρα από τα σύνορα στο Σινά στην Αίγυπτο. Μόλις εκεί, δεν θα επιστρέψουν ποτέ. Η εθνοκάθαρση της Γάζας από το Ισραήλ θα έχει ολοκληρωθεί. Θα ξεκινήσει η εθνοκάθαρση της Δυτικής Όχθης.

Αυτό είναι το παράφρον όνειρο του Ισραήλ. Για να το πετύχουν, θα κάνουν τη Γάζα ακατοίκητη.

Αναρωτηθείτε, αν ήσασταν Παλαιστίνιος στη Γάζα και είχατε πρόσβαση σε ένα όπλο τι θα κάνατε; Αν το Ισραήλ σκότωνε την οικογένειά σας, πώς θα αντιδρούσατε; Γιατί να νοιάζεστε για το διεθνές ή ανθρωπιστικό δίκαιο όταν ξέρετε ότι ισχύει μόνο για τους καταπιεσμένους, όχι για τους καταπιεστές; Αν ο τρόμος είναι η μόνη γλώσσα the only language που χρησιμοποιεί το Ισραήλ για να επικοινωνεί, η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει προφανώς, δεν θα απαντούσατε με τρόμο;

Το όργιο θανάτου του Ισραήλ δεν θα συντρίψει τη Χαμάς. Η Χαμάς είναι μια ιδέα. Αυτή η ιδέα τρέφεται με το αίμα των μαρτύρων. Το Ισραήλ παρέχει στη Χαμάς άφθονη προμήθεια.

Μιχάλης ‘Μίκης’ Μαυρόπουλος nuclear-news

Διαβάστε επίσης