Δήμος Καβάλας : Νέα γεώτρηση στο Ζυγός Καβάλας για περισσότερο νερό

 Δήμος Καβάλας : Νέα γεώτρηση στο Ζυγός Καβάλας για περισσότερο νερό

Εδώ και ένα χρόνο διαπιστώθηκε το πρόβλημα μείωσης παροχής νερού άρδευσης στην περιοχή του Ζυγού και αμέσως η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, έδωσε εντολή να βρεθεί άμεσα λύση. Με την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών, τις οποίες συντόμευσαν, όσο αυτό ήταν δυνατόν, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας, με την επίβλεψη της Αντιδημάρχου Τ.Υ. Ευαγγελίας Δρακονάκη, ξεκίνησε την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, η ανόρυξη γεώτρησης στην περιοχή των αγροκτημάτων Ζυγού. Το νερό που θα παραχθεί από την γεώτρηση θα διοχετευθεί στο υφιστάμενο δίκτυο, με τη σύνδεση της γεώτρησης στο αντλιοστάσιο της τοποθεσίας Πλαγιαστή Πέτρα ενώ το έργο φέρει την ονομασία «Ζυγός 3 – Γιατίκτας».

Η γεώτρηση αυτή τροφοδοτεί δίκτυο άρδευσης τριών χιλιομέτρων περίπου και είναι εγκατεστημένο στον κάμπο του Δημοτικού Διαμερίσματος Ζυγού, καλύπτοντας την άρδευση 540 στρεμμάτων περίπου.

Η αρχική διάνοιξη της γεώτρησης πραγματοποιήθηκε το 1961 και από τότε λειτουργούσε κανονικά. Τον τελευταίο καιρό όμως, παρουσιάστηκε μείωση της ποσότητας του νερού, που θα μπορούσε να αντληθεί, με αποτέλεσμα να προκληθεί βλάβη στο αντλητικό  συγκρότημα της γεώτρησης. Για το λόγο αυτό, αποφασίστηκε να ενισχυθεί η ποσότητα νερού με τη νέα αυτή γεώτρηση, εξωτερικής διαμέτρου της διάτρησης 12,5’’ και σωλήνωσης 8’’, με βάθος σωλήνωσης 140 περίπου μέτρων, για την ασφαλή κάλυψη των αναγκών της άρδευσης της περιοχής.

Δελτίο τύπου

Διαβάστε επίσης