Δημοσιονομική διόρθωση για την Εργοανάπτυξη

 Δημοσιονομική διόρθωση για την Εργοανάπτυξη

Ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων πόρων του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Χαρίλαος Φλώρος υπέγραψε χθες απόφαση δημοσιονομικής διόρθωσης η οποία αφορά την Αναπτυξιακή Σύμπραξη φορέων του Νομού Καβάλας «Πράσινη Βιώσιμη Ανάπτυξη». Μετά από έλεγχο που έγινε τον περασμένο Νοέμβρη η σύμπραξη (με επικεφαλής εταίρο την εταιρία της Περιφέρειας ΑΜΘ Εργοανάπτυξη Α.Ε.) η «Πράσινη Βιώσιμη Ανάπτυξης» πρέπει να επιστρέψει στο υπουργείο ποσό 4.605 ευρώ ως αχρεωστήτως ή παρανόμως καταβληθέν. Αν τα χρήματα δεν επιστραφούν εντός 15 ημερών τότε θα βεβαιωθούν στην εφορία της Καβάλας.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ελέγχου κατά την υλοποίηση ευρωπαϊκού προγράμματος δεν υλοποιήθηκαν οι σχετικές οδηγίες με αποτέλεσμα να υπάρξουν λάθη. Το κυριότερο αφορά πληρωμή εταίρων με μετρητά και όχι μέσω κατάθεσης από τραπεζικό λογαριασμό σε τραπεζικό λογαριασμό.

Πρόκειται για ένα από τα προγράμματα ΤΟΠΕΚΟ που υλοποιήθηκαν τοπικά. Αρχικά ο έλεγχος κατέληξε σε δημοσιονομική διόρθωση 12.000 ευρώ αλλά οι εξηγήσεις που δόθηκαν στο υπουργείο «κατέβασαν» το ποσό στα 4.605 ευρώ. Λογικά τα χρήματα πρέπει να επιστραφούν από το ταμείο της εταιρίας της Περιφέρειας ΑΜΘ.

 

Διαβάστε επίσης