Δημοτική Καπναποθήκη – Μουσείο Καπνού και Μεγάλη Λέσχη: Στήριξη μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

 Δημοτική Καπναποθήκη – Μουσείο Καπνού και Μεγάλη Λέσχη: Στήριξη μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

Η επίσκεψη στην Καβάλα χθες του Υφυπουργού Πολιτισμού κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη αφορούσε τελικά την προετοιμασία της πρότασης του Δήμου ώστε να υπάρξουν έργα- δράσεις κτλ που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Στο οποίο εντάσσεται για πολιτιστικούς λόγους όλη η Περιφέρεια ΑΜΘ. Η βασική συνάντηση εργασίας έγινε στο ισόγειο της Δημοτικής Καπναποθήκης. Ουσιαστικά ήταν μια αλληλοενημέρωση για αυτά που μπορούν να μπουν στο Ταμείο Ανάκαμψης και να χρηματοδοτηθούν. Η διαδικασία είναι στο ξεκίνημα της κι ο Δήμαρχος εξήγησε ότι πολλά θα κριθούν από τον Δήμο Καβάλας. Παρόντες στη συνάντηση ήταν εκπρόσωποι της Δημωφέλειας, ο πρόεδρος της κ. Αγγελίδης κτλ.

Στους δημοσιογράφους ο κ. Γιατρομανωλάκης δήλωσε:

«Η Καβάλα, όπως και όλη η Περιφέρεια της ΑΜΘ, είναι ενταγμένες περιοχές σε ένα ειδικό πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης για τον πολιτισμό.

Πιστεύουμε ότι μπορεί να αποτελέσει έναν μοχλό οικονομικής ανάπτυξης για την περιοχή. Αυτή ακριβώς είναι η σημασία της σημερινής συνάντησης και συνεργασίας που έχουμε και με το Δήμαρχο Καβάλας. Για να δούμε πως μπορούμε να εντάξουμε αναπτυξιακά πολιτιστικά προγράμματα και δράσεις που πραγματοποιούνται ή πρόκειται να γίνουν στην Καβάλα σε αυτό το project. Συζητάμε και για τη Δ. Καπναποθήκη και για τη Μ. Λέσχη και για άλλα σημαντικά κομμάτια.

Όχι μόνο του παρελθόντος αλλά και του μέλλοντος. Να επισπεύσουμε, να ωριμάσουμε και να στηρίξουμε τις προσπάθειες που ήδη έχουν ξεκινήσει. Τα αποτελέσματα έχουν σχέση με το πόσο ώριμες είναι οι μελέτες και ο γενικότερος σχεδιασμός. Αυτό κάνουμε στη σημερινή συνάντηση.

Εκτιμώ ότι πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να μιλήσουμε για τα επόμενα βήματα. Σήμερα είναι μία συνάντηση αφενός ενημέρωσης από πλευράς μας της δημοτικής αρχής αλλά και ευρύτερα. Των φορέων της Καβάλας. Για τις δυνατότητες που παρέχει το Ταμείο Ανάκαμψης. Να ενταχθούν προγράμματα και δράσεις και να επισπευστούν. Βλέπουμε λοιπόν ποια από αυτά μπορούν να γίνουν. Είναι συνάντηση εργασίας για να προκύψουν συμπεράσματα και να υλοποιήσουμε. Είναι η προεργασία που κάνουμε τώρα».

Ο κ. Μουριάδης μίλησε αμέσως μετά και είπε:

«Ευχαριστούμε για την επίσκεψη του. Αυτό που γίνεται είναι η ενημέρωση μας για τις δυνατότητες που παρέχει το Ταμείο Ανάκαμψης. Ταυτόχρονα αναφέρουμε και τις δικές μας απόψεις πάνω σε αυτά τα θέματα. Η ουσιαστική δουλειά εξαρτάται από μας και όχι από το Υπουργείο. Αυτό έχει όλη την καλή διάθεση να βοηθήσει. Είναι δική μας δουλειά το πώς θα συντονίσουμε όλα όσα συζητάμε σήμερα. Για να έχουμε όσο το δυνατό γρηγορότερα αποτελέσματα. Μην ξεχνάμε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα και για το Δήμο μας. Γενικά χρειάζεται επίσπευση των διαδικασιών για να μπορέσουμε να απορροφήσουμε όσο περισσότερα χρήματα γίνεται».

Διαβάστε επίσης