• 26 Απριλίου 2024,

Δημοτική Θασιακή Κίνηση-Πάμε Μαζί: Διαμαρτυρία προς την διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ.

 Δημοτική Θασιακή Κίνηση-Πάμε Μαζί: Διαμαρτυρία προς την διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ.

Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για την απόφαση της διοίκησης των ΕΛ.ΤΑ. να θέσει σε υπολειτουργία το κατάστημα στον Πρίνου Θάσου, η οποία θα οδηγήσει σε κλείσιμό του στο μέλλον!!!
Επειδή είναι το ΕΛ.ΤΑ. του Πρίνου είναι η μόνη δημόσια υπηρεσία που λειτουργεί στην περιοχή μας προσφέροντας υπηρεσίες όλου του ταχυδρομικού έργου αλλά και τραπεζικές συναλλαγές (συμβεβλημένο με την τράπεζα Eurobank).

Επειδή η απόφαση αυτή θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην εξυπηρέτηση των κατοίκων των κοινοτήτων Πρίνου, Ραχωνίου, Σωτήρος και Καλλιράχης του δήμου Θάσου, ιδιαίτερα  των ηλικιωμένων και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών της περιοχής αυτής της Θάσου κατά τους θερινούς μήνες.

Επειδή οι κάτοικοι του νησιωτικού μας δήμου δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας, αξίζουν και δικαιούνται υπηρεσίες και υποδομές κοινής ωφέλειας που σέβονται τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας και την πλήρη αντίθεσή μας στην υπολειτουργία και την προοπτική κλεισίματος του καταστήματος των ΕΛ.ΤΑ. στον Πρίνο-Θάσου. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια παρακολουθούμε τη χωρίς φραγμούς ιδιωτικοποίηση οργανισμών που έχουν κοινωνικό χαρακτήρα, με μοναδικό κριτήριο σε κάθε επιλογή το υπερκέρδος. Καθήκον όμως της Πολιτείας είναι η προστασία των τοπικών κοινωνιών και η διατήρηση των κοινωνικών κεκτημένων από τη λειτουργία των Δημόσιων Οργανισμών.

Απαιτούμε η διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. να επανεξετάσει την απόφασή της, ώστε το κατάστημα του Πρίνου Θάσου να συνεχίσει να λειτουργεί με το υπάρχον καθεστώς.

Συμμετέχουμε σε όλες τις ενέργειες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των φορέων και των συνδημοτών μας ενάντια στην αιφνίδια απόφαση, που θα οδηγήσει την ερήμωση του τόπου μας από «δημόσιες υπηρεσίες».
Όλοι μαζί, ενωμένοι και ανυποχώρητοι, στον αγώνα να παραμείνει το κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στον Πρίνο Θάσου.

 

Η Συντονιστική Επιτροπή

 

Διαβάστε επίσης