• 19 Μαΐου 2024,

Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο: Πρώτη διανομή τροφίμων για το 2019

 Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο: Πρώτη διανομή τροφίμων για το 2019

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι στο δημοτικό κοινωνικό παντοπωλείο η πρώτη διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για το 2019. Την Πέμπτη και την Παρασκευή η ίδια διαδικασία πραγματοποιήθηκε και στις Κρηνίδες για τους δικαιούχους της δημοτικής ενότητας Φιλίππων.

Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων έχει μειωθεί. Είναι 167 στη δημοτική ενότητα Καβάλας και 93 στη δημοτική ενότητα Φιλίππων. Το αξιοσημείωτο της διανομής κατά το διήμερο Πέμπτης και Παρασκευής ήταν ότι αρκετοί από τους δικαιούχους δεν έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον. Αν και όλοι ενημερώθηκαν τηλεφωνικά ωστόσο τριάντα – σαράντα άτομα αρχικά δεν εμφανίστηκαν ώστε να παραλάβουν τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης.

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Καβάλας χρειάστηκε να τους τηλεφωνήσουν για δεύτερη ή ακόμη και για τρίτη φορά προκειμένου να προσέρθουν, θεωρώντας ότι μεταξύ των ειδών που θα έπαιρναν δεν θα περιλαμβάνονταν και κρέας. Ωστόσο είχε προβλεφθεί και διανομή κρέατος το οποίο φαίνεται πως αποτελεί το ισχυρό κίνητρο για τη διανομή τροφίμων.

Οι δικαιούχοι εκτός από κρέας παρέλαβαν τυρί, κασέρι, σαλάμι, λάδι, ψωμί και είδη πρώτης ανάγκης. Για την διεκπαιρέωση της διανομής εργάστηκαν εθελοντές, δημοτικοί υπάλληλοι και άλλοι. Η διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά καθώς έχει πλέον αποκτηθεί η σχετική εμπειρία από προηγούμενες διανομές. Το δημοτικό κοινωνικό παντοπωλείο μοιράζει πλέον τρόφιμα περίπου ανά δίμηνο, ενώ η επόμενη διανομή αναμένεται την Μεγάλη Εβδομάδα. Οι δικαιούχοι θα είναι ακριβώς οι ίδιοι και στην επόμενη διανομή καθώς η επικαιροποίηση του καταλόγου, σύμφωνα με δηλώσεις της αρμόδιας αντιδημάρχου Μαρίας Φραντζεσκάκη, αναμένεται να γίνει την καλοκαιρινή περίοδο.

Διαβάστε επίσης