Συγκινητικές στιγμές στην εκδήλωση παρουσίασης του έργου και των βιογραφιών των 36 Δημάρχων της Καβάλας – Φωτογραφίες

 Συγκινητικές στιγμές στην εκδήλωση παρουσίασης του έργου και των βιογραφιών των 36 Δημάρχων της Καβάλας – Φωτογραφίες

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η εκδήλωση παρουσίασης του έργου της Σαπφώς Αγγελούδη, η οποία ερεύνησε και κατέγραψε τα βιογραφικά και το έργο των 36 δημάρχων στην ιστορία 100 χρόνων του Δήμου της Καβάλας. Η δίτομη έκδοση είναι πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πολύ κόσμο στη Δ. Καπναποθήκη κι ήταν αντάξια της δουλειάς της κ. Αγγελούδη. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έφθασαν οι καρέκλες κι έτσι αρκετοί παρακολούθησαν όλη την εκδήλωση όρθιοι.

 

Αφού για το έργο μίλησαν η συγγραφέας, η Δήμαρχος, ο Κωστής Σιμιτσής και ο Παναγιώτης Τσολάκης (γιος του Κώστα Τσολάκη) δόθηκαν αντίγραφα του σε εκπροσώπους οικογενειών αρκετών από τους 36 δημάρχους. Η σύζυγος του Βαγγέλη Ευαγγελίου κ. Λέλα Ευαγγελίου χειροκροτήθηκε θερμά. Τα βιβλία της έδωσε και ο Παναγιώτης Τσολάκης, τον οποίο είχε μαθητή. Δικαιολογημένα απουσίαζαν οι συγγενείς του Λευθέρη Αθανασιάδη (σχετική ενημέρωση έκανε ο Κοσμάς Χαρπαντίδης), ο οποίος χειροκροτήθηκε με αφορμή τη φωτογραφία του η οποία προβλήθηκε. Από τους πιο πρόσφατους δημάρχους απουσίαζε ο κ. Εριφυλλίδης, χωρίς εξηγήσεις ή δικαιολογίες.

Τα βιβλία αρκετών δημάρχων παρέλαβαν τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους, ακόμη και τα δισέγγονα τους. Η κ. Σαπφώ Αγγελούδη πρότεινε να δημιουργηθεί στην Καβάλα ιστορικό μουσείο ενώ η κ. Τσανάκα υποσχέθηκε η επανέκδοση των δύο τόμων του βιβλίου να είναι καλύτερη αισθητικά.

Διαβάστε επίσης