• 25 Απριλίου 2024,

ΔΙΠΑΕ Καβάλας: Το πρώτο βήμα προς την κανονικότητα! (φωτογραφίες)

 ΔΙΠΑΕ Καβάλας: Το πρώτο βήμα προς την κανονικότητα! (φωτογραφίες)

Η χθεσινή Δευτέρα 18η του Οκτώβρη ήταν μια καλή μέρα για το ΔΙΠΑΕ Καβάλας.

Μια μέρα κανονική όπως πριν την πανδημία! Οι φοιτητές επανήλθαν σε δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Την οποία όλοι ήθελαν και επιδίωξαν.

Τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν το προηγούμενο διάστημα μπορεί να μην λύθηκαν οριστικά, και με τον καλύτερο τρόπο, αλλά αντιμετωπίστηκαν ικανοποιητικά. Σε γενικές γραμμές έγινε μία καλή αρχή και από ότι φαίνεται το επόμενο διάστημα όλα θα γίνονται ακόμη καλύτερα. Θα βελτιώνονται.

Ακόμη και η προσέλευση των φοιτητών. Οι εκπρόσωποι του ιδρύματος περίμεναν χθες περισσότερο κόσμο. Κάποιοι ωστόσο έμειναν μακριά από την Καβάλα και το ίδρυμα. Ίσως γιατί δεν πίστευαν ότι η εκπαιδευτική διαδικασία θα ξεκινούσε κανονικά. Από σήμερα λοιπόν αναμένονται περισσότεροι φοιτητές.

Άλλωστε από σήμερα τα  μαθήματα θα είναι περισσότερα και ακόμη καλύτερα οργανωμένα. Η πρώτη αλλαγή που έχει σχέση με τα μέτρα πρόληψης της πανδημίας υφίστατο στην κεντρική πύλη. Εκεί βρίσκονταν τρία άτομα security. Μαζί τους και εκπρόσωποι του ΔΙΠΑΕ Καβάλας.

Όλα αυτά για τον έλεγχο όλων όσων έμπαιναν στο ίδρυμα. Η διαδικασία γίνονταν γρήγορα σχετικά. Αφορούσε ακόμα και τους επιβάτες των λεωφορείων!

Με την ευκαιρία διορθώνονται οι υποδομές στην κεντρική πύλη που πλέον είναι λειτουργική. Σε αυτήν θα βρίσκετε προσωπικό security από τις 6:00 το πρωί μέχρι τις 4:00 κάθε απόγευμα. Χωρίς να αποκλειστεί το ενδεχόμενο, σε δεύτερη φάση, το ωράριο να αυξηθεί. Στην πύλη έγινε χθες παρέμβαση για να υπάρχει internet και έτσι ο έλεγχος που γίνεται στα πιστοποιητικά και στα τεστ να είναι ακόμη καλύτερος. Με την ευκαιρία το ίδιο προσωπικό καθοδηγούσε επακριβώς τους νέους φοιτητές που δεν γνώριζαν που έπρεπε να βρεθούν για την πρώτη μέρα του μαθήματος.

Πρώτο γέμισε από μαθητές το μεγάλο αμφιθέατρο. Σε μία εκπαιδευτική διαδικασία που ήταν δια ζώσης αλλά με την τήρηση όλων των μέτρων για την πρόληψη της πανδημίας. Οι φοιτητές φορούσαν μάσκα όπως και ο καθηγητής που τους έκανε μάθημα. Στις υπόλοιπες αίθουσες η είσοδος γινόταν με προσοχή. Στους κοινόχρηστους χώρους υπήρχαν αρκετά παιδιά που συζητούσαν μεταξύ τους.

Κάποιοι νέοι φοιτητές έφτασαν στο ίδρυμα μαζί με τους γονείς τους. Ακόμη και οι πολιτικές νεολαίες, ακόμη και αυτές επανήλθαν στους χώρους του ιδρύματος ενώ φανερή ήταν η παρουσία και των καθαριστριών. Έστω κι αν καταρχήν θα είναι μόνο δύο.

Διαβάστε επίσης