cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Διπλή διαπραγμάτευση του Δήμου Καβάλας με την ΕΤΑΔ

 Διπλή διαπραγμάτευση του Δήμου Καβάλας με την ΕΤΑΔ

Προχθές Τετάρτη είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΕΤΑΔ στην Αθήνα ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης.

Από αυτήν δεν φαίνεται να προκύπτει είδηση. Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και είναι και επισήμως διπλή. Τόσο για την παραλία της Καλαμίτσας και για το παλιό δικαστήριο. Στην περίπτωση που υπάρξει θετική έκβαση, θα χρειαστεί απαραίτητα κύρωση της συμφωνίας από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Αυτός είναι ένας βασικός λόγος που ο κ. Μουριάδης θα ενημερώσει για τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης τους αρχηγούς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Αυτό θα γίνει μάλλον την ερχόμενη εβδομάδα.

Σχετικά με την Καλαμίτσα το «αγκάθι» των συζητήσεων είναι πάντα η ελάχιστη καταβολή χρημάτων στην ΕΤΑΔ κατά το διάστημα εκτέλεσης έργων στην παραλία. Η διανομή των εσόδων 50-50 ανάμεσα σε Δήμο Καβάλας και ΕΤΑΔ φαίνεται να μην αλλάζει αφού όπως ισχυρίζεται η ΕΤΑΔ αυτή είναι η πολιτική της σε όλες τις παραχωρήσεις ακινήτων της σε φορείς της αυτοδιοίκησης. Η ελάχιστη καταβολή χρημάτων ωστόσο επιδέχεται βελτίωσης. Αν η βελτίωση (μείωση του ποσού με λίγα λόγια) ικανοποιήσει τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όσον αφορά το παλιό δικαστήριο οι συζητήσεις δεν έφθασαν ακόμη σε πρόταση για συμφωνία. Ο Δήμος Καβάλας συγκεντρώνει έγγραφα και στοιχεία ώστε να αποδείξει στην ΕΤΑΔ πόσα χρήματα θα χρειαστούν για να διορθωθούν οι ζημιές στο ακίνητο. Σύμφωνα με αυτήν την αρχική δαπάνη (που θα αναλάβει ο Δήμος Καβάλας) θα συνεχιστεί η συζήτηση για τα χρήματα που θα πληρώνονται στην ΕΤΑΔ σε ετήσια βάση. Σημειώνουμε ότι στην περίπτωση του παλιού δικαστηρίου δεν θα υπάρχουν έσοδα στο Δήμο κι ως εκ τούτου δεν θα τεθεί θέμα διανομής των εσόδων 50-50 όπως με την παραλία της Καλαμίτσας.

Διαβάστε επίσης