Διαφορετική παρέλαση με διάρκεια ούτε δέκα λεπτά! (φωτογραφίες)

 Διαφορετική παρέλαση με διάρκεια ούτε δέκα λεπτά! (φωτογραφίες)

Η πόλη και ο Νομός της Καβάλας τίμησαν χθες την επέτειο του «ΟΧΙ» με εκδηλώσεις που όλες ήταν προσαρμοσμένες στο κλίμα των ημερών.

Παντού τηρήθηκαν τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που συμμετείχαν ή παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις που φορούσαν μάσκα ακόμη και σε εξωτερικό χώρο.

Η παρέλαση στην παραλιακή οδό Εθνικής Αντίστασης διήρκεσε ούτε δέκα λεπτά. Το στρατιωτικό προσωπικό της ΧΧ Μεραρχίας είχε αυξημένη παρουσία με περισσότερα τμήματα. Παρέλασε επίσης αντιπροσωπεία του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας (Αεροπορικό Απόσπασμα Χρυσούπολης) ενώ την παρέλαση «έκλεισαν» οι εκπρόσωποι του τμήματος της τοπικής Εθνοφυλακής.

Όλα αυτά υπό τους ήχους της κατάλληλης μουσικής της Φιλαρμονικής του Δήμου. Η οποία παρέλασε πρώτη. Η παρέλαση έγινε παρουσία του εκπροσώπου του Προέδρου της Βουλής κ. Μακάριου Λαζαρίδη ενώ όρθιος κοντά του ήταν και ο Στρατηγός Διοικητής της ΧΧ Μεραρχίας. Οι καρέκλες στην εξέδρα των επισήμων ήταν λίγες και στη μία πλευρά της μόνο με αποτέλεσμα αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων να είναι όρθιοι. Ανάμεσα στους αξιωματικούς κάθισε η διευθύνουσα σύμβουλος του ΟΛΚ κ. Θυσιάδου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκίνησε με τη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Παύλου. Εκεί οι βουλευτές ήταν τρεις. Λαζαρίδης- Πασχαλίδης και Τάνια Ελευθεριάδου. Τον Δήμαρχο που βρίσκεται στην Αθήνα εκπροσώπησε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Αντωνιάδης και Σιμιτσής, ο Γιώργος Καλαντζής, ο δημοτικός σύμβουλος Άρης Βέρρος, ο Αντιδήμαρχος Απόστολος Μουμτσάκης και άλλοι. Στην εκκλησία εκτός από τον πανηγυρικό που διάβασε ο καθηγητής Δημήτρης Κουγιουμτζόγλου, μίλησε και ο Μητροπολίτης Στέφανος. Στη συνέχεια τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο του Δημοτικού Κήπου. Η σειρά με την οποία κατέθεσαν στεφάνια οι παρόντες δεν ήταν σωστή με αποτέλεσμα να υπάρξει μια διαδικασία λίγο περίεργη.

Αμέσως μετά οι επίσημοι περπάτησαν ως την εξέδρα για την παρέλαση. Ο κόσμος δεν ήταν πολύς. Χειροκρότησε θερμά όσα είδε. Κάποιοι ήταν καθισμένοι στα τραπέζια των καταστημάτων εστίασης και παρακολούθησαν από εκεί. Διευκολύνθηκαν από την μικρή παρουσία του κόσμου. Μαθητές υπήρχαν λίγοι (σημαιοφόροι) μόνο στην εκκλησία.

*Την παραμονή της εορτής, προχθές Τετάρτη, πραγματοποιήθηκαν κανονικά οι εκδηλώσεις που υπήρχαν στο πρόγραμμα. Η επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του Κρίτωνα Κονσουλίδη και η κατάθεση στεφάνων από μαθητές στον Δημοτικό Κήπο (ηρώο).

*Στη Χρυσούπολη η παρέλαση σε γενικές γραμμές έγινε κανονικά, με τη συμμετοχή τόσο σχολείων όσο και συλλόγων. Στην Καβάλα και μετά το τέλος των εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε πορεία σαν παρέλαση από πολίτες και οδηγούς οχημάτων. Ήταν μια μικρή ομάδα ανθρώπων που ήταν φανερό ότι διαφωνούσαν με τη λήψη μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Διαβάστε επίσης