Ο καυγάς στο κομμωτήριο και το έγγραφο του ΣΔΟΕ που έσκισε ο ελεγχόμενος επαγγελματίας

 Ο καυγάς στο κομμωτήριο και το έγγραφο του ΣΔΟΕ που έσκισε ο ελεγχόμενος επαγγελματίας

Συνεδρίασε την Τετάρτη 27 Οκτώβρη το Μονομελές Καβάλας με 38 υποθέσεις στο πινάκιο.

Η τελευταία συνεδρίαση του μήνα στο Δικαστικό Μέγαρο γίνεται σήμερα και είναι του Τριμελούς. Την Τετάρτη ξεχώρισαν δύο υποθέσεις, οι οποίες απασχόλησαν για αρκετή ώρα το δικαστήριο. Η πρώτη αφορούσε σοβαρό επεισόδιο σε κομμωτήριο κι η δεύτερη αντίδραση επαγγελματία σε έλεγχο που έκανε στο κατάστημα του το ΣΔΟΕ.

Το επεισόδιο στο κομμωτήριο έγινε τον Μάρτιο 2019 κι όπως εκ των υστέρων αποδείχθηκε στην πραγματικότητα ήταν ενδοοικογενειακό. Είχε αφορμή τον χωρισμό ζευγαριού. Τα δύο εμπλεκόμενα μέρη  «αντάλλαξαν» μηνύσεις.

Η μήνυση κομμώτριας προς την πρώην συγγενή της παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Τριμελές αφού προχθές το Μονομελές δήλωσε αναρμόδιο. Αντίθετα ασχολήθηκε με την μήνυση της πρώην συγγενούς προς την κομμώτρια. Μεταξύ των δύο γυναικών υπήρξε σοβαρό επεισόδιο εντός του κομμωτηρίου με πραγματική αιτία τον χωρισμό ζευγαριού. Στη δίκη που έγινε την Τετάρτη η κομμώτρια τελικώς αθωώθηκε.

Τώρα θα επιδιώξει να καταδικάσει την πρώην συγγενή της όταν η μήνυση της δικαστεί στο Τριμελές. Μηνύτρια, κατηγορούμενη και μία μάρτυρας (πελάτισσα του κομμωτηρίου) περιέγραψαν το επεισόδιο εντός του καταστήματος. Μεταξύ της μηνύτριας και της κατηγορούμενης υπήρξε εμπλοκή και ξύλο (!), κατά λάθος φέρεται να χτυπήθηκε και η πελάτισσα που πήγε να χωρίσει τις δύο γυναίκες.

Στην υπόθεση του επαγγελματία επρόκειτο για έλεγχο σε κατάστημα εστίασης από το ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας (Νοέμβρης του 2018). Ενώ ο έλεγχος διαπίστωσε μόνο μια ασήμαντη ή μικρής σημασίας παράβαση (εργαζόμενος δούλευε σε μέρα που εμφανίζονταν να είχε ρεπό), η διαδικασία πήρε απρόοπτη εξέλιξη. Ο επαγγελματίας (το κατάστημα ήταν στο όνομα συγγενικού του προσώπου για τυπικούς λόγους) έσκισε το υπηρεσιακό σημείωμα ελέγχου. «Νόμιζε ότι ήταν το σημείωμα που προορίζεται για την επιχείρηση και πάνω στα νεύρα του το έσκισε» είπε πολλές φορές ο συνήγορος υπεράσπισης.

Εμπόδισε όπως κατατέθηκε από ελεγκτή ο έλεγχος, κι έτσι κλήθηκε και η αστυνομία. Οι εξηγήσεις που δόθηκαν και τότε και προχθές στο δικαστήριο δεν έπεισαν. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος χωρίς ελαφρυντικά. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 μηνών με αναστολή αλλά έκανε έφεση ώστε η υπόθεση να κριθεί και σε δεύτερο βαθμό. Μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο συγγενής του, στο όνομα του οποίου λειτουργούσε η επιχείρηση. Επέμενε ότι η παράβαση που εντοπίστηκε δεν υφίστατο, γεγονός που δημιούργησε εκνευρισμό και το σκίσιμο του υπηρεσιακού σημειώματος ελέγχου.

«Η επιχείρηση λειτουργεί τόσα χρόνια και παρά τους πολλούς ελέγχους που έγιναν ποτέ δεν μας επιβλήθηκε κανένα πρόστιμο» κατέθεσε επίσης. «Ο κατηγορούμενος έδειξε πραγματική μεταμέλεια και ζήτησε συγνώμη», είπε στην αγόρευση του και μεταξύ άλλων ο συνήγορος υπεράσπισης.

Διαβάστε επίσης