Δοκιμή σε διάβαση στην οποία θα υπάρχει και φωτισμός!

 Δοκιμή σε διάβαση στην οποία θα υπάρχει και φωτισμός!

Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας. Λήφθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την πρόληψη του κορωνοϊού.

Η αντιπολίτευση εκπροσωπήθηκε μόνο από το δημοτικό σύμβουλο Σωτήρη Παπαδόπουλο. Από τα 6 θέματα της ημερήσιας διάταξης κυριότερο ήταν αυτό της έγκρισης της μελέτης προσωρινής και εργοταξιακής σήμανσης για την εκτέλεση εργασιών του δημοτικού έργου «Βελτιώσεις οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης Δήμου Καβάλας έτους 2019».

Με αυτήν την αφορμή συζητήθηκαν οι διαγραμμίσεις που έγιναν πρόσφατα σε διαβάσεις στο κέντρο της πόλης. Οι οποίες θα ξαναγίνουν! Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Ιακωβίδης είπε ότι το πρώτο αποτέλεσμα δεν είναι αποδεκτό και έτσι ο ανάδοχος του έργου θα επανέλθει και θα ξανά βάψει τις διαβάσεις στις οποίες ήδη δούλεψε. Χωρίς να πληρωθεί επιπλέον χρήματα.

Παρατήρησε επίσης ότι αυτή τη φορά θα πρέπει ο χρόνος που θα μεσολαβήσει από το βάψιμο των διαβάσεων μέχρι την χρήση τους να είναι μεγαλύτερος. Ίσως τα έκανε γρήγορα, είπε ο κ. Ιακωβίδης. Ο οποίος πρότεινε και όπως φαίνεται θα γίνει, να υπάρξει μία πιλοτική εργασία στη διάβαση στη Ραψάνη (φωτογραφία). Εκεί θα εγκατασταθεί δοκιμαστικά φωτοβολταϊκό σύστημα που θα τροφοδοτεί με ρεύμα και θα αναβοσβήνουν στη διάβαση φώτα(λαμπάκια).

Πρόθεση του Δήμου Καβάλας είναι για το ίδιο έργο των διαβάσεων να τοποθετήσει πιο μεγάλα σήματα (κατακόρυφη σήμανση) στις κρίσιμες  διαβάσεις ώστε να υπάρχουν επιπλέον  λόγοι οι διαβάσεις να γίνονται αντιληπτές από τους οδηγούς και να σταματούν πριν από αυτές. Συζητείται η κατάργηση της διάβασης στην Ερυθρού Σταυρού, στο ύψος του αρχαιολογικού μουσείου. Γίνεται τέλος δεκτό ότι το υλικό που χρησιμοποιήθηκε στο βάψιμο των διαβάσεων είναι ορατό και στη νυχτερινή οδήγηση.

Διαβάστε επίσης