Δωρεά στη μνήμη του ιερομόναχου Γαβριήλ

 Δωρεά στη μνήμη του ιερομόναχου Γαβριήλ

Κανονικά συνεχίζεται η εμβολιαστική διαδικασία στο μεγαλύτερο εμβολιαστικό κέντρο του Νομού Καβάλας δηλαδή στο Νοσοκομείο.

Κάθε μέρα ο κόσμος είναι αρκετός,  σε σημείο που υπάρχουν ήδη κάποιες πρώτες διαμαρτυρίες ότι στο σημείο των εμβολιαστικών κέντρων διαπιστώνεται συνωστισμός!

Λέγεται μάλιστα ότι πολίτης φωτογράφισε την συνύπαρξη αρκετών ανθρώπων χθες στο Νοσοκομείο, προκειμένου να αποδείξει ότι υπάρχει συνωστισμός. Η δράση του έγινε αντιληπτή και οι φωτογραφίες που είχαν τραβηχτεί με το κινητό του τηλέφωνο διαγράφηκαν.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Αποστάσεις κτλ ενώ και οι παρευρισκόμενοι όλοι φορούν μάσκα. Σχετικά με τα εμβόλια της εταιρείας astrazeneca αρκετά ραντεβού συνεχίζουν και γίνονται κανονικά. Οι εκπρόσωποι του Νοσοκομείου Καβάλας εξηγούν ότι δεν μπορούν να παρέμβουν στη διαδικασία παρά μόνο να εξυπηρετήσουν δηλαδή να εμβολιάσουν όσους έχουν ραντεβού και θέλουν να τα υλοποιήσουν.

Από αύριο Πέμπτη επανέρχεται σε λειτουργία στον πέμπτο όροφο η πρώτη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου. Αυτό σημαίνει ότι τα κρεβάτια covid που είναι σε ετοιμότητα ανά πάσα ώρα και στιγμή περιορίζονται. Η Α’ Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας είχε να λειτουργήσει στον 5ο όροφο από το περασμένο φθινόπωρο. Το προηγούμενο διάστημα συνυπήρχε με άλλη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου.

Οι εκπρόσωποι του Νοσοκομείου Καβάλας δηλώνουν ότι η λειτουργία των τακτικών εξωτερικών ιατρείων συνεχίζεται και τα ραντεβού που κλείνουν οι πολίτες με μία καινούργια διαδικασία –αδιάβλητη- είναι πάρα πολλά.

Σε συνεδρίαση του πριν από λίγες ημέρες το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Καβάλας αποδέχτηκε δωρεά, διαφορετική από τις συνηθισμένες. Πρόκειται για συγκινητική πρωτοβουλία συγγενικού προσώπου εργαζόμενους του Νοσοκομείου που έχασε τη ζωή του από τον κορωνοϊό.

Η απόφαση του Νοσοκομείου Καβάλας που αποδέχεται τη δωρεά στηρίζεται στην ακόλουθη εισήγηση:

«Η κα Μαρία Νικολαϊδου ζητά να γίνει αποδεκτή η δωρεά από μέρους της προκατασκευασμένου ιερού Ναϋδρίου, αναλαμβάνοντας εξ’ ολοκλήρου την δαπάνη αγοράς και τοποθετήσεως του από μέρους της, προκειμένου να εγκατασταθεί μπροστά από το Νοσοκομείο για την εξυπηρέτηση των πνευματικών και θρησκευτικών αναγκών και μάλιστα της ατομικής προσευχής του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού και κυρίως των νοσηλευόμενων ασθενών και των συνοδών τους.

Η δωρεά γίνεται στη μνήμη του υιού της εσχάτως αποβιώσαντος ιερομονάχου π. Γαβριήλ, κατά κόσμον  Μιχαήλ Νικολαίδη, ο οποίος επί πολλές δεκαετίες διατέλεσε νοσηλευτής και διοικητικός υπάλληλος στο Νοσοκομείο Καβάλας και το οποίο θα αποτελεί και σημείο τιμής και αναφοράς ως προς τις προσφερόμενες υπηρεσίες των νοσηλευτών και των ιατρών του Νοσοκομείου»

Διαβάστε επίσης