Σε κρίση ο σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου!

 Σε κρίση ο σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου!

Απίστευτο αλλά αληθινό. Ο δραστήριος σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου βρίσκεται σε κρίση και δη διοικητική.

Αυτή εμφανίστηκε με την πρόσφατη εκλογική γενική συνέλευση στην οποία ο απολογισμός δράσης καταψηφίστηκε κι ο πρόεδρος του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου Παναγιώτης Φώτου εξελέγη στο νέο συμβούλιο αλλά όχι με καλή σειρά.

Με ανάρτηση του το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας περιγράφει ως αδικαιολόγητη την αντίδραση και διαφωνία ομάδας μελών του συλλόγου.

Χθες στο ραδιόφωνο της Πρωινής ο κ. Φώτου δήλωσε:

«Στο σύλλογο υπάρχουν και κάποια προβλήματα. Υπήρξε μια κίνηση. Κάποιοι, μια μικρή ομάδα. Δημιούργησε μια κατάσταση. Δυστυχώς η πλειοψηφία των μελών δεν ήρθε στη γενική συνέλευση που έγινε πρόσφατα.

Οπότε αυτά που κάναμε και ήταν πολύ σπουδαία… Ήταν εναντίον του δικού μου προσώπου αλλά στράφηκαν εναντίον του συλλόγου. Εν πάση περιπτώσει το ξεπεράσαμε. Νομίζω ότι το ξεπερνάμε.

Υπάρχουν κάποια άτομα που δεν θέλουν αυτήν την ανάπτυξη που κάνει ο σύλλογος κι αυτήν την προσφορά. Κοιτάζοντας άλλα πράγματα, τα οποία για μας και για ‘μενα προσωπικά είναι εκτός των δράσεων και της προσωπικότητας μου.

Εγώ στο σύλλογο αυτόν μπήκα για να προσφέρω. Είμαι περίπου 13 χρόνια. Συνεχούς προσφοράς. Σε έναν σύλλογο που δεν ήταν ας πούμε γνωστός. Κάναμε τόσες προσφορές στο κοινωνικό σύνολο…

Υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι που αυτά ήθελαν να τα σβήσουν. Αλλά δεν σβήνουν. Έχουμε 250 μέλη. Στη συνέλευση ήρθαν περίπου 47. Από τα 47 μέλη κάποιοι ήρθαν συγκεντρωμένα και προγραμματισμένα για να δημιουργήσουν πρόβλημα. Κι επειδή ήταν η πλειοψηφία, δημιουργήθηκε το πρόβλημα. Οργανώθηκαν, ήρθαν οργανωμένα … Κάτι που δεν το περίμενα. Δηλαδή κάποιος άνθρωπος που είδε ή ακούει αυτά που κάναμε, να τα καταψηφίζει.

Όλα όσα έγιναν ήταν θετικά. Όλα έγιναν για να υπάρξει προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Αυτή ήταν η φιλοσοφία μας. Είμαστε εθελοντές. Όταν μιλούσα για τις προηγούμενες δράσεις μας στη γενική συνέλευση έβλεπα ανθρώπους να μην με κοιτάζουνε και να βλέπουνε το ταβάνι!

Εκεί κατάλαβα ότι κάτι γίνεται. Θα βρούμε το δρόμο και το βηματισμό μας. Αυτή τη χρονιά έχουμε σημαντικά πράγματα να κάνουμε. Διαδικαστικά αυτοί που εξελέγησαν στο νέο δ.σ. – έγιναν και εκλογές- κι ενώ έβγαινα 10-13 χρόνια πρώτος ή δεύτερος αυτή τη φορά μόλις βγήκα. Διαδικαστικά θα γίνει συγκρότηση του δ.σ. Μου λένε να μείνω. Εγώ βλέπω ότι δε με θέλουνε, να φύγω. Δεν ξέρω τι θα γίνει. Το σκέφτομαι».

Διαβάστε επίσης