Η «Πρωινή» γράφει ιστορία

 Η «Πρωινή» γράφει ιστορία

20.000 φύλλα δεν είναι μικρή υπόθεση. Η «Πρωινή» συμπληρώνει σήμερα αυτόν τον μεγάλο αριθμό εκδόσεων και σε λιγότερο από ένα χρόνο θα γιορτάσει και τα 70 χρόνια καθημερινής και αδιάκοπης κυκλοφορίας.

Είναι φυσικά η παλαιότερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Καβάλας και μαζί με τον ραδιοφωνικό της σταθμό (ράδιο Πρωινή) και την ιστοσελίδα της (proininews.gr), είναι ένα αξιόπιστο μέσο αναφοράς όλων των Καβαλιωτών και όχι μόνον.

Η «Πρωινή» εδώ και χρόνια έχει περάσει στην τρίτη γενιά ιδιοκτητών και ήδη είναι προ των πυλών και η τέταρτη. Χωρίς ίχνος υπερβολής αλλά και καμιάς απολύτως διάθεσης κομπασμού θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι η εφημερίδα μας εξελίχθηκε μέσα στα χρόνια σε έναν φιλελεύθερο, δημοκρατικό  θεσμό, από τον οποίο μπορούμε σήμερα να παρακολουθήσουμε μέρα με τη μέρα και χρόνο με το χρόνο όχι μόνον την τοπική μας ιστορία και τα μεγάλα γεγονότα που σημάδεψαν τον τόπο, αλλά και πως αντιμετωπίστηκε το δημοσιογραφικό παράδειγμα στην Καβάλα που από ένα μοντέλο συντηρητικών απόψεων και μικροπολιτικής εξελίχθηκε σε ένα μοντέλο ειδήσεων όπου όμως οι θέσεις και οι ιδέες παίζουν πρωτεύοντα ρόλο.

Φυσικά και στην εβδομηντάχρονη πορεία της η εφημερίδα μας έκανε λάθη, υπέπεσε σε βαριά -καμιά φορά- ολισθήματα και εξαναγκάστηκε μερικές φορές σε επώδυνους συμβιβασμούς.

Όμως η μακρά διάρκεια στο χρόνο, η αταλάντευτη πορεία της στον παραδοσιακό δημοκρατικό και προοδευτικό χώρο και η διαφύλαξη της αντικειμενικότητας στην ενημέρωση, την καθιέρωσε ως πρωταγωνιστή όχι μόνον στον χώρο των τοπικών ΜΜΕ αλλά και στο πεδίο των πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών εξελίξεων.

Συνεχίζουμε στην αταλάντευτη πορεία μας για το καλό του τόπου μας διδασκόμενοι πάντα από τα αναπόφευκτα λάθη μας και αγωνιζόμενοι για την πρόοδο και την ευημερία των συμπολιτών μας.

Θόδωρος Θεοδωρίδης

Διαβάστε επίσης