Δωρεές βιβλίων και cd στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

 Δωρεές βιβλίων και cd στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας έκανε γνωστές νέες δωρεές προς αυτήν. Η πρώτη αφορά βιβλία:

«Για 12η συνεχόμενη χρονιά το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) εξακολουθεί να υποστηρίζει τις Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες της χώρας με την υλοποίηση της δράσης Ανάπτυξης Συλλογών που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Future Library.

Από το 2012 έως και το 2022 έχουν ενισχυθεί 76 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες του Δικτύου του Future Library με περισσότερες από 50.000 νέες αξιόλογες εκδόσεις. Το 2023, 20 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες, από διάφορες γεωγραφικές περιφέρειες μαζί και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», εμπλούτισαν τις συλλογές τους με 6.200 βιβλία επιλεγμένων εκδοτών. Η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας η οποία έχει εμπλουτίσει τον κατάλογό της με 309 καινούρια βιβλία αξιόλογων εκδόσεων».

Η δεύτερη δωρεά είναι μουσικού περιεχομένου:

«Ο Άγγελος Καλόγρηας δώρισε δύο μουσικά cd, για τον εμπλουτισμό της μουσικής συλλογής της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας, δίνοντας έτσι την αφορμή για τη δημιουργία μιας νέας μουσικής κατηγορίας αποτελούμενης από καλλιτέχνες της πόλης μας.

Πρόκειται για: 1. “The Shadows Of Ithaca”: Ονομάζεται το heavy metal project των Άγγελου Η. Καλόγρηα και Πάνου Ρουμελιώτη με πρώτο καρπό της συνεργασίας τους το album “Hunt The Hunter” που κυκλοφόρησε ανεξάρτητα το 2023, αποτελώντας κοινή συνισταμένη του μουσικού παρελθόντος τους.

2. “Fire And Water”: Ήταν μια rock & blues band από την Καβάλα, τον πυρήνα της οποίας αποτελούσαν οι Άγγελος Η. Καλόγρηας (τραγούδι), Σάββας Τάτσος και Θόδωρος Μαυροκέφαλος (κιθάρες)».

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη ευχαριστεί θερμά.

Διαβάστε επίσης