• 28 Απριλίου 2024,

Κανονικά η εκδήλωση με τη χορωδία των ΗΠΑ- Θέματα επικαιρότητας στο Δημοτικό Συμβούλιο

 Κανονικά η εκδήλωση με τη χορωδία των ΗΠΑ- Θέματα επικαιρότητας στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

Η μουσική εκδήλωση του σχολείου (Μουσικό Σχολείο Καβάλας) με τη χορωδία της Στρατιωτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ θα γίνει κανονικά. Ο κ. Ποτόλιας και εκπρόσωποι σωματείων του ΠΑΜΕ διαφώνησαν, διαμαρτυρήθηκαν, κατήγγειλαν.

Έπεισαν δύο μόνο δημοτικούς συμβούλους. Οι κύριοι Αλμυρός και Κελαϊδάκης συμφώνησαν μαζί τους. Όλοι οι υπόλοιποι ψήφισαν η συναυλία να γίνει κανονικά. Υπήρξαν ωστόσο υπονοούμενα κινητοποιήσεων την ώρα του γεγονότος και εκτός της αίθουσας της Μ. Λέσχης. Η εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα 25η Μαρτίου.

Πριν από την ημερήσια διάταξη οι επικεφαλής και δημοτικοί σύμβουλοι παρατάξεων της αντιπολίτευσης ρώτησαν πολλά και διάφορα. Όλα θέματα επικαιρότητας. Οι απαντήσεις του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων περιγράφονται ως εξής:

Για την πτώση τμήματος του πέτρινου τοίχου πλησίον του φάρου της Παναγίας θα γίνει παρέμβαση επισκευής. Το ίδιο θα γίνει στο ντουβάρι στα σκαλάκια από την παραλία ως τον φάρο. Η πιάτσα των Ταξί στο παλιό δικαστήριο θα γίνει επί του πεζοδρομίου, χώρος αρμοδιότητας του Δήμου.

Θα γίνει εντός του έτους έργο συντήρησης της Δημοτικής Αγοράς. Αν χρειαστεί με χρήματα του Δήμου. Τα έξοδα από το έργο στα κτίρια της παραλίας της Καλαμίτσας θα επιδιωχθεί να πληρωθεί από την ΕΤΑΔ. Ο κ. Χρυσανίδης παρατήρησε ότι το έργο δεν γίνεται σωστά.

Ζήτησε καλύτερη επίβλεψη. Εντός των ημερών θα επανέλθει η συζήτηση σε συγκεκριμένη βάση για την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου. Για τα παλιά κρεοπωλεία επί της οδού Δοϊράνης (θέμα που έθεσε η κ. Ιωσηφίδου) ο κ. Μουριάδης απάντησε ότι μετά τις εργασίες στο πεζοδρόμιο θα γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις του Δήμου.

Τις οποίες θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες του ακινήτου. Τέλος για τα τουριστικά θέματα ο κ. Αγγελίδης είπε ότι στο νέο πρόγραμμα τουριστικής προβολής θα υπάρχουν νέοι στόχοι η αγορά της Πολωνίας και της Τουρκίας.

Διαβάστε επίσης