Δώσε μου λιγάκι ουρανό … Πάρε με μαζί στο πέταγμα σου !

 Δώσε μου λιγάκι ουρανό …  Πάρε με μαζί στο πέταγμα  σου !

Μάθε με και μένα να πετώ να μην έχω ανάγκη τα φτερά σου , λέει παρακάτω το τραγούδι που είναι τραγουδάρα και το έχουμε γνωρίσει και αγαπήσει απο την φωνή του Γιάννη του Πάριου γιατί είναι και Γιάννης και είναι και Πάριος ρε παιδιά!

Κάπως έτσι μοιάζει η έξοδος της Ελλάδας απο τα χρόνια τα ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ.

Θέλουμε πλέον τον δικό μας χώρο στον ουρανό και θέλουμε και πάλι να μάθουμε να πετάμε μόνοι μας.

Μέχρι σήμερα ξέραμε τα χρόνια τα παιδικά, τα σχολικά ,τα εφηβικά, τα φοιτητικά και να που ήρθε η ώρα να καταχωρήσουμε  και τα ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ.

Πάντως είτε το θέλουν ορισμένοι είτε οχι η έξοδος, έστω και η τυπική , απο την κρίση την οικονομική έγινε με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Τα γράφουμε αυτά γιατί  είναι φοβερή η μανία με την οποία ορισμένοι βρίζουν και μάλιστα χυδαία τον Τσίπρα ο οποίος μπορεί να είναι κωλοτούμπας μπορεί να έπιασε “κότσο” τον ελληνικό λαό με αυτά που έταξε και δεν έκανε αλλά σίγουρα δεν είναι αυτός που οδήγησε την χώρα σε αυτή την μαύρη περίοδο.

Είναι η μοναδική παράταξη που δεν έχει καμμία σχέση και συμμετοχή στα εγκλήματα που γίνανε τα προηγούμενα χρόνια σε αυτή την χώρα και είχαν σαν αποτέλεσμα τις γνωστές περιπέτειες απο το 2010 και μετά.

Δεν χρειάζεται να βγάζει αφρούς το στόμα μας.

Σε ένα χρόνο έχουμε εκλογές και μπορούμε μέσω της ψήφου μας να τιμωρήσουμε αυτούς που φταίνε και να επιβραβεύσουμε αυτούς που δεν φταίνε ή φταίνε λιγότερο και μπορούν κατά την γνώμη μας να πάνε καλύτερα την χώρα.
Η ψήφος μας στις επερχόμενες εκλογές είναι η καλύτερη λύση απο το να καθόμαστε και να ουρλιάζουμε.

Ηταν αναμενόμενο οτι την προχθεσινή μέρα θα την πανυγήριζε η κυβέρνηση και θα την αμφισβητούσε η αντιπολίτευση ο καθένας για τους δικούς του λόγους που περιορίζονται στο γνωστό γήπεδο των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.

 

Μεγάλο πρόβλημα αυτή την περίοδο με τα φανάρια σε διάφορα σημεία της Καβάλας.

Για παράδειγμα μετά το περιστατικό με τα φανάρια στο κέντρο της πόλης κολλημένα στο κόκκινο έχουμε τα φανάρια στην διασταύρωση της Ιχθυόσκαλας που  κανά τριήμερο τώρα έχουν σιγήσει.

Μήτε κόκκινο , μήτε πράσινο , μήτε πορτοκαλί.

Και το πρόβλημα στην συγκεκεκριμένη διασταύρωση είναι κυρίως το πρωί που φεύγουν απο την Ιχθυόσκαλα αρκετά αυτοκίνητα.

 

Το 1-1 του ΠΑΟΚ μέσα στην Πορτογαλια και απέναντι στην Μπενφίκα του δίνει ελπίδες πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίνγκ αν είναι το ίδιο σοβαρός και στον επαναληπτηικό αγώνα της Τούμπας.

Η Μπενφίκα είναι πολύ καλή ομάδα και είναι ομάδα που μπορεί να κάνει την ζημιά και στο εκτός έδρας παιχνίδι για τον λόγο αυτό θα πρέπει να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας θα πρέπει να περιμένουμε αρεκτά αν θέλουμε βροχές και δροσερές θερμοκρασίες που δεν φαίνονται να μας απασχολούν στο άμεσο μέλλον.

Οι θερμοκρασίες βέβαια είναι πολύ λογικές για την εποχή αλλά οι βροχές σε αντίθεση με τον Ιούνιο και τον Ιούλιο φαίνεται οτι έχουμε μία διάθεση να μας ξεχάσουν.

Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό αν και το νεράκι το θέλουμε και το χρειαζόμαστε.

Αφήστε που θα γλυτώσουμε και κανά πότισμα με καμμιά βροχούλα.

 

Σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές μετά την ΙΘΑΚΗ έρχεται ανασχηματισμός και μετά τον ανασχηματισμό έρχονται οι μέλισσες.

Απο την ΙΘΑΚΗ ο Τσίπρας κατά την δική μας γνώμη έστειλε το μήνυμα όχι τόσο πολύ της εξόδου απο τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ αλλά οτι είναι εδώ και οτι είναι διατεθειμένος να το παλέψει.

Η αντιπέθιση του Τσίπρα ενόψει των εκλογών τον Σεπτέμβρη του 2019 θα είναι η τελευταία προσπάθεια του πρωθυπουργού με οτι όπλο διαθέτει στην φαρέτρα του προκειμένου να μπορέσει να γυρίσει το αρνητικό για την κυβέρνηση του κλίμα και αυτό που μένει να δούμε είναι αν θα τα καταφέρει.

 

Λοιπόν αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε πάντα το νού σας και κυρίως αυτή την περίοδο την μεταΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ γιατί για κάποιους τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.

Μπορεί να φτάσαμε στην ΙΘΑΚΗ αλλά εκεί δεν είναι το τέρμα της πορείας μας.

Είναι απλά μια στάση.

Θα τα ξαναπούμε και πάλι το πρωί της Πέμπτης.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης