• 25 Απριλίου 2024,

Δραματικές καταστάσεις στην τοπική αγορά που αύριο θα είναι ανοιχτή

 Δραματικές καταστάσεις στην τοπική αγορά που αύριο θα είναι ανοιχτή

Μέσα σε διάστημα μικρότερο των 15 ημερών ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας απευθύνθηκε δύο φορές στο κράτος.

Ζήτησε και ζητά από την κυβέρνηση μέτρα στήριξης όλων των μικρομεσαίων. Πραγματικά μέτρα και με αποτέλεσμα ουσιαστικό. Άμεσο. Η πρώτη επιστολή αρχές του έτους δεν έτυχε απάντησης. Προχθές στάλθηκε δεύτερη, με ίδιο πάνω κάτω περιεχόμενο. Ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Κελγιώργης εξηγεί τι συμβαίνει στην αγορά κι υποστηρίζει θερμά την πρόταση μέτρων που θα υλοποιηθούν άμεσα.

Στην Πρωινή δήλωσε:

«Την πρώτη μας επιστολή προς την Κυβέρνηση την στείλαμε προ λίγων ημερών. Στις 3 Ιανουαρίου. Χωρίς να λάβουμε απάντηση. Επανήλθαμε με την προχθεσινή. Η αγορά της Καβάλας μεταξύ άλλων επηρεάζεται και από την υπολειτουργία της εστίασης. Από την υπολειτουργία των ξενοδοχείων. Κατόπιν τούτου οι εκπτώσεις στην αγορά της Καβάλας είναι σα να μην ξεκίνησαν ποτέ. Όχι μόνο στην Καβάλα αλλά σε όλη την Ελλάδα.

Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη παντού. Τα μέτρα στήριξης είναι απαραίτητα. Εκτός των άλλων μας επηρεάζουν και όλες αυτές οι αυξήσεις. Σας ενημερώνω ότι υπάρχουν πολλά μαγαζιά στην τοπική αγορά που δεν ανοίγουν το απόγευμα. Το απόγευμα δεν υπάρχει καθόλου κίνηση. Τα απογεύματα στην αγορά είναι τραγικά. Ζητούμε από την Κυβέρνηση μέτρα σαν τα περσινά. Και ακόμη καλύτερα».

Ρωτήσαμε τον κ. Κελγιώργη αν η αγορά καλύπτεται από όσα ανακοίνωσε την Πέμπτη το βράδυ ο Πρωθυπουργός. Στη συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Απάντησε ότι τα μέτρα μέχρι τώρα (και αυτά της Πέμπτης) δείχνουν να αφορούν- και αφορούν- κυρίως την εστίαση και όχι τα καταστήματα στην αγορά. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει καμία ικανοποίηση.

Σχετικά με τους αυξημένους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος ο κ. Κελγιώργης αναφέρθηκε -ως παράδειγμα- σε λογαριασμό που έλαβε πρόσφατα 4μελής οικογένεια στην Καβάλα, η οποία μένει σε διαμέρισμα. «Πλήρωνε 300 ευρώ και τώρα της ήρθε λογαριασμός 800 ευρώ», είπε χαρακτηριστικά.


Λόγω της περιόδου των Χειμερινών εκπτώσεων που συνεχίζονται ως το τέλος Φλεβάρη, αύριο δίδεται η δυνατότητα στα καταστήματα να λειτουργήσουν. Θα το κάνουν; Δεδομένων των αυξημένων δυσκολιών και της μειωμένης κίνησης, είναι δύσκολο να γίνουν προβλέψεις για το τι θα συμβεί στην αγορά της Καβάλας.

Κάποιοι θα ανοίξουν, αν και Κυριακή, και κάποιοι όχι. Η λειτουργία της αγοράς την Κυριακή, πρώτη των Χειμερινών εκπτώσεων, είναι κάτι που συνηθίζεται και περιλαμβάνεται στην υφιστάμενη νομοθεσία περί των Κυριακών. Όσα καταστήματα λειτουργήσουν θα το πράξουν από τις 11 το πρωί και μετά. Περίπου ως το μεσημέρι. Αντίθετα τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν, αν όχι όλα τότε τα περισσότερα, από τις 11 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα της Κυριακής.

Διαβάστε επίσης