Δράσεις του ΓΕΛ Χρυσούπολης με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης (φωτογραφίες)

 Δράσεις του ΓΕΛ Χρυσούπολης με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης (φωτογραφίες)

Με αφορμή την ημέρα της Ευρώπης στις 9 Μαΐου οι μαθητές του ΓΕΛ Χρυσούπολης ,που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», πραγματοποίησαν διάφορες δράσεις για να τιμήσουν την ημέρα αυτή.

Δυο μαθήτριες της Β’ τάξης η Αφροδίτη Αδαμίδου και η Ιφιγένεια Κάργα, πήραν συνέντευξη από τον Δήμαρχο Νέστου, Σάββα Μιχαηλίδη.  Πρόθυμα και εμπεριστατωμένα ο Δήμαρχος απάντησε στις ερωτήσεις μας, που είχαν ως κεντρικό θέμα την Ε.Ε και τη συμβολή της στην ανάπτυξη του δήμου μας και της περιφέρειας Α.Μ.Θ.

Επιπλέον, το σχολείο μας αποφάσισε να κάνει μια έρευνα στο κέντρο της Χρυσούπολης για τις γνώσεις των κατοίκων της όσον αφορά την Ε.Ε. Οι κάτοικοι πρόθυμα συμμετείχαν στην έρευνα απαντώντας στις ερωτήσεις των μαθητών του προγράμματος.

Κορωνίδα όλων των εκδηλώσεων του ΓΕΛ Χρυσούπολης ήταν η ομιλία του κοσμήτορα της νομικής σχολής του ΔΠΘ, καθηγητή Χρυσομάλλη Μιχάλη. Ο κύριος Χρυσομάλλης  χάρισε απλόχερα στους μαθητές μας ένα καταπληκτικό μάθημα για την ΕΕ.

Με μεστό, αλλά ταυτόχρονα κατανοητό λόγο, σκιαγράφησε τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την παρουσία της στην καθημερινότητα των πολιτών και τα οφέλη που αποκομίζουμε από αυτήν. Υπεύθυνοι καθηγητές: Ιωαννίδου Έλλη, Καζακίδου Στέλλα, Δανιηλίδου Μάρθα, Κωστοπούλου Ελένη.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης