Δραστηριότητα Δημάρχου Νέστου

 Δραστηριότητα Δημάρχου Νέστου

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ 7ης ΜΑΪΟΥ 2018

Την Δευτέρα 7 Μαΐου 2018, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Χρυσούπολης όπου ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης
Τσομπανόπουλος, στα εκτός ημερησίας διάταξης, ενημέρωσε το Σώμα για :
* Την κάλυψη κόστους έκδοσης του βιβλίου «ΤΑ ΟΔΩΝΥΜΙΚΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ» του κ. Γεωργιάδη Θεοφάνη, η παρουσίαση του οποίου είχε γίνει το Σάββατο 14 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης. Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, δώρισε από ένα αντίτυπο του βιβλίου σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, λίγο
πριν την έναρξη της συνεδρίασης.

* Την ολοκλήρωση της πρότασης της πενταμελούς επιτροπής, η οποία αποτελείται από τον κ. Μαρινάκη, την κα Πουλουκτσή, την κα Λαγοπούλου, την κα. Ανδρεάδου και τον κ. Ψυχουδάκη, για την ονοματοδοσία οδών της Κεραμωτής.
* Την έγκριση, από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, για την πρόσληψη εργατών καθαριότητας, δίμηνης διάρκειας.
* Τη σοβαρή βλάβη που προξένησε η εταιρεία TAP A.E., σε κεντρικό αγωγό ύδρευσης του Δήμου για δεύτερη φορά, η οποία αποκαταστάθηκε εγκαίρως από την εταιρεία.
* Την επιστολή του Δήμου Νέστου προς το Υπουργείο Παιδείας για την διάψευση, της δήθεν ΟΜΟΦΩΝΗΣ απόφασης της τριμερούς επιτροπής, μέλος της οποίας είναι και ο Δήμαρχος Νέστου, που αφορά την δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση, η οποία επιτροπή ουδέποτε συνεδρίασε επίσημα. Παράλληλα, ο Δήμος Νέστου απέστειλε ΕΞΩΔΙΚΗ ΟΧΛΗΣΗ στον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μπαντίκο, εκφράζοντας την διαμαρτυρία του.
* Την επιστολή του Δήμου Νέστου προς την διοίκηση του εργοστασίου μπαταριών «SUNLIGHT», δηλώνοντας μέσω αυτής την συμπαράστασή του για τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν ύστερα από την πρόσφατη πυρκαγιά καθώς και την πρόθεση στήριξης προκειμένου να υπάρξει γρήγορη ανάκαμψη λειτουργίας του εργοστασίου προς όφελος κυρίως των
εργαζομένων οι οποίοι σ’ ένα μεγάλο ποσοστό ανήκουν στον Δήμο Νέστου.
* Την ένταξη του Δήμου Νέστου στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την Αγροτική Οδοποιία, ανάμεσα σε 5 Δήμους σε ολόκληρη την ΑΜΘ, ύψους 380.000€.

* Την ασφαλτόστρωση δρόμων της Κεραμωτής προς αποκατάσταση βλαβών από το έργο Βιολογικού στην Κεραμωτή, με έξοδα της ΔΕΥΑΝ.

Στα θέματα ημερήσιας διάταξης το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την: * Έγκριση ΟΜΟΦΩΝΟΥ ψηφίσματος της ΚΕΔΕ
για το Νομοσχέδιο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι με την επισήμανση, σε ότι αφορά την Απλή Αναλογική, πως θα είναι σύμφωνο το Δημοτικό Συμβούλιο, μόνο εάν υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές διοικητικής μεταρρύθμισης που αφορούν την
λειτουργία τους, την οικονομική τους αυτοτέλεια και τις κρατικές υποστηρικτικές δομές προς τους Δήμους.
* Έγκριση επιβολής τέλους στις παροχές νερού σε λατομικές επιχειρήσεις (0,55€/m3) * Έγκριση μείωσης τελών άρδευσης και στον πρώην Δήμο Ορεινού για καλλιέργειες καλαμποκιού, τριφυλλιού από 23,5 € σε 17€ το στρέμμα. * Έγκριση επιχορήγησης αθλητικών σωματείων Πέρνης, Πηγών και Κεραμωτής με 1000€ έκαστο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην κατηγορία τους. * Έγκριση οικονομικής ενίσχυσης στον Σκακιστικό Όμιλο Δήμου Νέστου για την
προμήθεια σκακιστικών ρολογιών, ο οποίος έχει ήδη σημαντικές διακρίσεις. * Έγκριση οικονομικής ενίσχυσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ζαρκαδιάς και Παραδείσου. * Έγκριση ανέγερσης Μνημείου Θρακιωτών στα παλιά κοιμητήρια Χρυσούπολης, προϋπολογισμό 7.000€ * Έγκριση παραλαβής δύο μελετών που αφορούν την αποκατάσταση- ενίσχυση ομβρίων Χρυσούπολης καθώς και την ανάπλαση της Εγνατίας Οδού, κόστος μελέτης 87.000€. * Έγκριση αποδοχής χρηματοδότησης του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών: α) Για προμήθεια μηχανημάτων, 200.000€ β)Επισκευή- Συντήρηση σχολείων, 95.000€ γ)Προμήθεια- Τοποθέτηση παιδικών χαρών, 200.000€
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

Στην Αθήνα ταξίδεψε ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, την Τετάρτη 9 Μαΐου προκειμένου να συμμετάσχει στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ που αφορά το νέο Νομοσχέδιο του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι και το εκλογικό σύστημα της Απλής Αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. * Νωρίτερα, την Τετάρτη 9 Μαϊου ο Δήμαρχος Νέστου, συνάντησε τον πρώην Υπουργό Οικονομικών κ. Αλεξιάδη Τρύφωνα όπου μεταξύ άλλων του έθεσε ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Νέστου προκειμένου αυτός να συμβάλλει κατά το δυνατόν στην επίλυσή τους, * Την ίδια ημέρα συναντήθηκε, ύστερα από
προγραμματισμένο ραντεβού, με τον Πρόεδρο του  Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κ. Βαρλαμίτη Κωνσταντίνο, στον οποίο κατέθεσε εγγράφως σημαντικά έργα του Δήμου Νέστου για τα οποία υπάρχουν έτοιμες ολοκληρωμένες μελέτες και
προκειμένου να συζητήσουν την πιθανή χρηματοδότησή τους μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι καθώς και την πιθανότητα δανειοδότησής τους.
* Την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 10 Μαϊου, ο Δήμαρχος Νέστου επισκέφθηκε το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να συναντήσει τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Πουλάκη Κωνσταντίνο αλλά και την Διευθύντρια προσωπικού κα Διαμαντοπούλου για να συζητήσουν θέματα πρόσληψης προσωπικού για τον Δήμο Νέστου (μηχανικοί, γεωπόνοι, μηχανολόγοι, τοπογράφοι) καθώς και πρόσληψης προσωπικού ανταποδοτικών υπηρεσιών (21 άτομα- Εργάτες
καθαριότητας, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, ξυλουργοί, οικοδόμοι) για το οποίο θέμα πληροφορήθηκε νωρίτερα
την έγκρισή του (8μηνης διάρκειας μέσω ΑΣΕΠ). * Αργότερα συμμετείχε στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ με κύριο θέμα συζήτησης το Νομοσχέδιο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι και το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής που προτείνει το Υπουργείο Εσωτερικών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εισηγήθηκαν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης, εκπρόσωποι και επικεφαλείς των παρατάξεων.* Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 11 Μαϊου, συμμετείχε στο Έκτακτο Κοινό Συνέδριο ΚΕΔΕ &
ΕΝΠΕ για το επίμαχο Νομοσχέδιο του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι.Στο συνέδριο τοποθετήθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σκουρλέτης Πάνος, ο Γενικός Γραμματέας ΝΔ κ. Αυγενάκης, η κα Χριστοφιλοπούλου από το Κίνημα Αλλαγής, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Λεβέντης Βασίλης, βουλευτές άλλων κομμάτων, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης,ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ κ. Αγοραστός Κωνσταντίνος, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης καθώς και άλλοι αυτοδιοικητικοί σύνεδροι.Ακολούθησε ψήφισμα περί απόρριψης του Νομοσχεδίου το οποίο πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία από τους συνέδρους.

ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΜΘ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΡΓΑ

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Μέτιο, είχε ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, την Δευτέρα 7 Μαΐου στην Κομοτηνή, όπου του κατέθεσε πίνακα με έτοιμες μελέτες για έργα του Δήμου προκειμένου αυτά να ληφθούν υπόψη για την ένταξη τους στον σχεδιασμό της Περιφέρειας. Στη συνάντηση παρέστησαν ακόμη και οι Αντιδήμαρχοι κ. Βαλσαμίδης και κ. Σαββαϊδης. Την ίδια ημέρα, πραγματοποιήθηκε ΔΣ της ΠΕΔ, στην Κομοτηνή, για το Ψήφισμα της ΚΕΔΕ που αφορά το Νομοσχέδιο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι για τις αλλαγές του εκλογικού συστήματος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΤΙΜΗΘΗΚΕ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

Με κατάνυξη τελέσθηκε ο εσπερινός για την εορτή του Ιωάννη του Θεολόγου στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Παραδείσου ενώ
ακολούθησε με κάθε επισημότητα η περιφορά της εικόνας με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Νέστου , Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, με την δημοτική του ομάδα. Στη συνέχεια ακολούθησε μουσική εκδήλωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδείσου στον αύλειο χώρο του ΚΑΠΗ, όπου ο Δήμαρχος κατά τον χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων και την οικονομική ενίσχυση από τον Δήμο Νέστου προς τον Σύλλογο για την εξαιρετική του δράση.
Την επόμενη ημέρα, ανήμερα της εορτής, ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, συνοδευόμενος από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Καραγεωργίου, παρέστησαν στην λειτουργία του Ιερού Ναού του Ιωάννη του Θεολόγου στον Παράδεισο όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ι.Μ.Φ.Ν.Θ κ. Στέφανος.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ
Το ΔΣ του Συλλόγου Κεραμωτής επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, στο γραφείο του, την Τρίτη 8 Μαΐου 2018, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που άπτονται της λειτουργίας του Συλλόγου τους.
ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΤΕΧΝΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ
Στα εγκαίνια του 5ου Φεστιβάλ Τεχνολογίας & Τεχνημάτων του ΕΠΑΛ Χρυσούπολης, παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, την Τρίτη 8 Μαΐου. Κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος, συνεχάρη τον Διευθυντή του ΕΠΑΛ κ. Πετρούση, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους μαθητές για τις καινοτόμες τεχνικές κατασκευές που παρουσίασαν καθώς και για την άρτια οργάνωση του φεστιβάλ, το οποίο δεν είχε να ζηλέψει σε τεχνογνωσία από τα μεγαλύτερα του είδους του. Ο Δήμαρχος, έμεινε εντυπωσιασμένος από τον τρόπο παρουσίασης των μαθητών. Ανέφερε επίσης, την ένταξη του ΕΠΑΛ στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ για κτηριακές υποδομές που χρήζουν άμεσης παρέμβασης , ύψους 97.000€. Τέλος, ο Δήμαρχος Νέστου ξεναγήθηκε στην έκθεση από τον Διευθυντή του Λυκείου, συνομιλώντας με μαθητές και εκπαιδευτικούς. Το φεστιβάλ καθ’ όλη την διάρκεια της λειτουργίας του είχε αυξημένη επισκεψιμότητα όχι μόνο από σχολεία αλλά και από πολίτες.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ
Εξαιρετικά επιτυχημένη η εκδήλωση που διοργάνωσε η ΕΥΝΕΣΤΙΑ σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας και το Σύλλογο
ΡΟΜΑ Χρυσοχωρίου την Παρασκευή 11 Μαΐου στο Χρυσοχώρι. Η εκδήλωση για τους ΡΟΜΑ διοργανώθηκε για 1η φορά, φέτος, όπου πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Χρυσοχώρι για να διασκεδάσει σ’ ένα ξεχωριστό γλέντι. Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Καϊντατζόπουλος και κ. Σαββαϊδης, η Πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Χατζηγερακούδης και κ. Μαυροθαλασσίτης, η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κα Χατουτσίδου και ο Πρόεδρος της Κεραμωτής κ. Ψυχουδάκης.
ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΡΔΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΔΙ
Στα γραφεία του πρώην Δημαρχείου Κεραμωτής, συναντήθηκαν την Κυριακή 13 Μαΐου, οι οργανωτές για τις διήμερες εκδηλώσεις προώθησης της σαρδέλας και του μυδιού, παρουσία του Δημάρχου Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της Αντιδημάρχου Κεραμωτής κα Κοσμίδου. Παρέστησαν ακόμη, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλος, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου, ο Πρόεδρος της Κεραμωτής κ. Ψυχουδάκης, η τοπική σύμβουλος κα Σοφιανού και η κα. Σκορδά, μέλος της οργανωτικής επιτροπής. Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, οι τελευταίες λεπτομέρειες οργάνωσης και παρουσίασης των εκδηλώσεων οι οποίες θα λάβουν χώρα στις 25 & 27 Μαΐου το βράδυ, στο λιμάνι
της Κεραμωτής. Είναι η 3η φορά που ο Δήμος Νέστου διοργανώνει τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις με σκοπό την
προώθηση των τοπικών προϊόντων του Δήμου Νέστου στο γενικότερο πλαίσιο της τουριστικής του προβολής ενόψει της
θερινής περιόδου.

ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ
Μια εξαιρετική γιορτή για την Ημέρα της Μητέρας οργάνωσε το ΚΑΠΗ Χρυσούπολης σε συνεργασία με την ΕΥΝΕΣΤΙΑ του Δήμου Νέστου, την Κυριακή 13 Μαΐου το απόγευμα, στο χώρο του ΚΑΠΗ. Η προσέλευση των μελών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σε μια γιορτή που πλημμύρισε από συγκίνηση, ευχές αλλά και κέφι. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης η διοίκηση του ΚΑΠΗ δώρισε στα μέλη-μητέρες λουλούδια και πλούσια εδέσματα. Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κα. Κοσμίδου και κ. Τουμπεκτσή, την Πρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη και την Πρόεδρο Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Χατουτσίδου.
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΩΔΩΝΩΝ ΓΥΑΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΟΡΕΙΝΟ ΟΓΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ
Στον πρώην Δήμου Ορεινού, τοποθετήθηκαν 5 κώδωνες γυαλιού από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Νέστου την περασμένη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, 2 κώδωνες τοποθετήθηκαν στην Λεκάνη, 2 κώδωνες στον Κεχρόκαμπο και 1 στο Μακρυχώρι. Η δράση αυτή περιλαμβάνεται στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης των πολιτών του Δήμου Νέστου για την σημαντική αξία της ανακύκλωσης.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΘΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
Τις προηγούμενες ημέρες, πραγματοποιήθηκαν σημαντικές παρεμβάσεις καλαισθησίας και ευπρεπισμού στην είσοδο της
Κεραμωτής με την κοπή αυτοφυούς βλάστησης, βελτιώνοντας την εικόνα της εισόδου της ενόψει της θερινής περίοδο όπου αυξάνεται η επισκεψιμότητα από τουρίστες και όχι μόνο.

ΤΗ ΝΕΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ
Με επιτυχία ολοκλήρωσε τις θεατρικές του παραστάσεις ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσούπολης την Κυριακή 13 Μαΐου όπου παρουσίασε την κωμωδία «ΓΚΟΛΦΩ» στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης. Στην τελευταία παράσταση παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο οποίος και συνεχάρη για την αρτιότητα της παράστασης την διοίκηση του συλλόγου αλλά και τους ερασιτέχνες ηθοποιούς της θεατρικής ομάδας. Το ίδιο βράδυ την παράσταση παρακολούθησαν ο Ταξίαρχος κ. Γκράνας, ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα κ. Τουμπεκτσής και η Πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη.(Δ. Τύπου)

Διαβάστε επίσης